Home » Reizen door Italië » Milaan » Sopra il Sotto – modemerken sieren metrodeksels
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Sopra il Sotto – modemerken sieren metrodeksels

Milaan is dé stad van mode en design. Design zie je bijna overal in de stad terugkomen, mode concentreert zich vooral in het Quadrilatero d’Oro, de Gouden Vierhoek, met onder meer de Via Montenapoleone. Hier schitteren etalages van beroemde modemerken je tegemoet.

Tot eind januari 2016 ligt de mode in dit stukje Milaan echter ook op straat. Ruim twintig putdeksels die zijn verbonden met het metronetwerk zijn tijdens de openluchtexpositie Sopra il Sotto – Tombini Art raccontano la città cablata door de grote modemerken opgepimpt met unieke ontwerpen.

Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-1

De prachtige putdeksels zijn te zien in de Via Montenapoleone en de Via Sant’Andrea, de Milanese modestraten bij uitstek. Je ziet kunstwerkjes van onder meer Armani, Cavalli, Ferragamo, Moschino, Missoni, Prada, Pucci, Versace en Zegna. Een paar van de putdeksels:

Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-2 Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-3 Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-4 Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-5 Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-6 Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-7 Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-8

Op dit kaartje zie je de precieze plekken van alle putdeksels:

Sopra-il-Sotto-street-art-Milaan-kaart

Wie deze winter in Milaan is, kan de street art nog bewonderen tot eind januari 2016. Daarna worden de putdeksels geveild, dus mocht je een uniek stukje Milaan in je huis of tuin willen hebben, kies dan alvast welk deksel je voorkeur heeft…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *