Home » Reizen door Italië » Milaan » Shoppen in Milaan
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Shoppen in Milaan

Milaan biedt naast een enorme hoeveelheid cultuur ook een gigantisch winkelaanbod. Het is een waar walhalla voor shopaholics. Maar waar in Milaan vind je nu de leukste winkels? De geheel vernieuwde gids 100% Milaan van mo’media geeft een overzicht van de leukste, origineelste en hipste winkels in de zes grootste wijken van Milaan. Vandaag een klein voorproefje, met uit elk van de zes wijken een bijzonder shopadresje!

1 Centrum
Bij Sermoneta vind je honderden leren handschoenen, voor dames en heren. En in allerlei uitvoeringen: met zijden binnenvoering, van buffelleer – ze hebben bijna alles. Allemaal zelfgeproduceerd en nog betaalbaar ook. Ze hebben ook een ruime collectie hoeden en petten.
Via della Spiga 46

2 Brera
Il Cirmolo, met name bekend om zijn houten meubels, is de grootste antiekwinkel van Brera. De zaak is zo ruim opgezet dat je lekker kunt rondkijken zonder bang te zijn dat je iets duurs omstoot. Leuk zijn de koperen gebaksvormpjes die ze in verschillende maten verkopen. Helaas zijn de oude boeken die de boekenkast vullen niet te koop.
Via Fiori Chiari 3

3 Navigli
Wie graag souvenirs uit Milaan wil, maar niet de standaardprullaria, moet zeker binnenlopen bij Punti di Vista. Deze winkel verkoopt leuke posters en oude zwart-witfoto’s van belangrijke monumenten, kerken en karakteristieke wijken van Milaan. Achter de kassa hangen oude Italiaanse reclameborden van hout en blik.
Ripa di Porta Ticinese 55

4 Sant’Ambrogio
Het ligt ietwat verstopt aan een binnenplaats, maar ga zeker op zoek. Elena, de eigenaresse van Caminadella Dolci, maakt voor in haar winkel de heerlijkste hartige taarten en gebakjes klaar, het liefst zo apart mogelijk. Probeer bijvoorbeeld eens taart met groene thee, de chocolade- en notentaart met rodebessensaus, of perzikenkoekjes met lavendel.
Via Caminadella 23 (druk op bel nr. 28)

5 Corso Magenta
Je ruikt de paddenstoelen meteen als je La Fungheria binnenloopt. Je kunt er alle soorten Italiaanse paddenstoelen kopen, gedroogd of op olie, en ze hebben ook truffelproducten als boter en sauzen. Leuk als souvenir, want ze hebben erg mooie cadeauverpakkingen.
Via Marghera 14

6 Porta Romana
Speciaalzaak Barbarella gaat prat op de (Italiaanse) beroemdheden die hier hun kousen en ondergoed kopen. Niet voor niets is de etalageruit beplakt met alle mogelijke foto’s en tijdschriftartikelen. Zit je maat er niet bij, of zie je niet het juiste motiefje, vraag het even en je zult verbaasd staan wat er allemaal uit dozen tevoorschijn gehaald wordt.
Corso Europa 10

Moe van al dat winkelen en pijnlijke voeten van het slenteren? Ook daar weet 100% Milaan raad op! De samenstellers van de gids vonden een heerlijk wellness adres: de Terme Milano. Deze ‘welzijnsoase’, zoals ze het zelf noemen, bevindt zich binnen de oude stadsmuren. Geniet in het zeemeerminnenbad van onderwatermuziek of in de relaxroom op een waterbed. Met mooi weer hoef je niet eens onder de zonnebank, dan kun je op een ligbed in de binnentuin een kleurtje opdoen. Of neem een (antistress)massage. Deze moet je wel van tevoren reserveren.
Piazza Medaglie d’Oro 2

Wie nog meer leuke adresjes zoekt en naast de genoemde winkels en het thermencomplex ook alle culturele en culinaire hotspots van Milaan wil bezoeken, schaft voor vertrek de 100% Milaan gids aan:

De meest verrassende adressen in de leukste steden vind je het gemakkelijkst te voet. Met deze handige gids in de hand kom je niet alleen langs alle highlights van de stad, maar ook op de meest originele plekken, zonder dat je over de conditie van een doorgewinterde wandelaar moet beschikken. De wandelingen per gids duren elk ongeveer drie uur. Voor wie wil uitrusten zijn er onderweg genoeg gezellige plekken om te pauzeren.

100% Milaan is een stedengids met bezienswaardigheden, musea, winkels, restaurants en wandelingen. Voor ’s avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en hotels voor elk budget. Het formaat is praktisch en de inhoud veelzijdig en verrassend. De zes duidelijke plattegronden per wijk zijn uitvouwbaar. De adressen zijn voorzien van een nummer dat terug te vinden is op de plattegrond achter in het hoofdstuk van elke wijk. Aan de kleur van het nummer kun je zien om welk soort adres het gaat en waar je het adres terug kunt vinden.

100% Milaan
Annemarie Hofstra
ISBN 9789057675126
€ 12,95
uitgeverij mo’media

© fotografie Vincent van den Hoogen | Nancy Lee | Duncan de Fey

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *