Home » Reizen door Italië » Milaan » Milaan brengt eerbetoon aan Belgische strips
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Milaan brengt eerbetoon aan Belgische strips

WOW Spazio Fumetto, het museum voor stripverhalen in Milaan, brengt tot en met 6 oktober 2013 een eerbetoon aan de Belgische strips en hun geestelijk vaders. Met de expositie ‘Belgio, il Regno del Fumetto – omaggio al fumetto belga da Tintin ai Puffi’ brengen ze het koninkrijk van de strip tot leven in een vrolijk gekleurde wereld van grote helden.

strips-belgie-wow

De tentoonstelling is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Milanese stripmuseum en het Centre Belge de la Bande Dessinée di Bruxelles, twee belangrijke Europese instellingen op het gebied van strips. Zij delen niet alleen hun kennis, maar ook hun ‘schatten’.

Zo zijn er originele schetsen en tekeningen te zien, oude, waardevolle edities van bijzondere stripboeken (eerste drukken, beperkte oplages etc.), krantenartikelen en verzamelalbums, die samen bijna honderd jaar aan Belgische stripgeschiedenis tot leven wekken.

De expositie begint met een exemplaar van het tijdschrift Le petit Vingtième, waarin in 1929 Kuifje (oftewel Tintin) werd geboren. Negen jaar later, in 1938, volgde Robbedoes (alias Spirou), net als Kuifje avontuurlijk aangelegd en niet bang uitgevallen, hetgeen garant stond voor vele verhalen die een enorm lezerspubliek wisten te raken. Dan volgen de Smurfen en natuurlijk Suske en Wiske, die alleen maar meer harten weten te veroveren.

Dat geldt ook in Milaan: alle bezoekers lopen met een brede glimlach van stripverhaal naar stripverhaal. Er zijn veel blijken van herkenning – en zelfs van ontroering als een bezoeker een oude uitgave terugziet die hij lange tijd koesterde in zijn jeugd. Een klein voorproefje van alle Belgische helden die tijdelijk in Milaan verblijven:

Lucky Luke col fido cavallo Jolly Jumper Marsupilami il buffo animale selvaggio dalla lunga coda inventato da Andre Franquin Puffo Spirou, l'avventuroso ragazzino inventato da Rob-Vel ossia Robert Velter TINTIN SNOWY

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 6 oktober 2013. WOW Spazio Fumetto is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 15.00 tot 19.00 uur; op zaterdag en zondag van 15.00 tot 20.00 uur. Een kaartje kost € 5,-.

testata_fb

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *