Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Met Hitchcock, Rodin en Warhol in Milaan

We verkeren in goed gezelschap, hier in Milaan. Want Milaan mag dan vooral bekend staan als modestad, er is hier ook volop kunst en cultuur te vinden. Slenter door de wijk Brera, bezoek een van de vele musea of kerken en plan in september zeker een bezoek aan een van onderstaande culturele events. Er is voor ieder wat wils!

Triennale-Milano-1 Triennale-Milano-2

La Triennale di Milano
La Triennale di Milano is het Italiaanse instituut voor design, architectuur, decoratie en mode. De Triennale is gevestigd in het Palazzo d’Arte in het Parco Sempione en is een zeer dynamisch museum. Het biedt onderdak aan steeds wisselende tentoonstellingen en conferenties, culturele happenings en vernissages. Tot en met 22 september kun je onder andere nog de tentoonstelling ‘La Meraviglia come Esercizio’ zien.

Milaan-tentoonstelling-1 Milaan-tentoonstelling-Warhol

Warhol in de hoofdrol
Na het Museo del Novecento, waar nog tot en met 8 september een bijzondere collectie werken van Warhol te zien is, is het Palazzo Reale aan de beurt om een eerbetoon aan deze pop art kunstenaar te verzorgen. Van 24 oktober 2013 tot en met 2 maart 2014 zie je hier beroemde Warhols, uit de collectie van Peter Brant.

Milaan-tentoonstelling-3 Milaan-tentoonstelling-3b

Hitchcock
Tot en met 22 september kun je in het Palazzo Reale nog terecht voor een overzichtstentoonstelling van Alfred Hitchcock in de films van Universal Pictures. Van Psycho tot Birds, van Vertigo tot Dial M for Murder, kippenvel gegarandeerd!

Milaan-tentoonstelling-5

Marmeren wonderen van Rodin
Dat het Palazzo Reale veelzijdige exposities biedt, blijkt uit het feit dat er vanaf 17 oktober schitterende marmeren beelden van Rodin te zien zijn. Tijdens de tentoonstelling ‘Rodin. Il marmo, la vita’ zijn zestig werken van de Franse kunstenaar te zien.

Milaan-tentoonstelling-2 Milaan-tentoonstelling-2b

Collectie cappelli
Ter gelegenheid van Milano Moda Donna en ter ere van de vorig jaar overleden journaliste Anna Piaggi het Palazzo Morando de tentoonstelling Hat-ology, met de meest originele hoeden uit Piaggi’s maar liefst 600 stukken tellende verzameling. De hoeden en hoedjes zijn te zien van 22 september tot en met 30 november.

Milaan-tentoonstelling-4

Huwelijk by night
Elke laatste zaterdag van de maand (tot en met eind december 2013) kun je ’s avonds naar de Pinacoteca di Brera, een van de mooiste musea in Milaan. Een bijzondere beleving, die onder andere Lo Sposalizio della Vergine van Raphaël nog mooier maakt!

Fornasetti-7 
Feestelijke bordjes
We schreven al eerder over de meesterlijke creaties van Fornasetti, waaronder het versierde bord, een kunstvorm waar Fornasetti zich met de grootste passie op stortte – met schitterende exemplaren als resultaat. Om te vieren dat het dit jaar 100 geleden is dat de grote kunstenaar het levenslicht zag, is in het atelier van Fornasetti in Milaan onder de noemer ‘Il piatto forte’ nog tot en met 14 september een overzicht te zien van de mooiste, bijzonderste en kunstzinnigste borden.

MITO

MITO – Musica per la città
In september kun je in Milaan genieten van volop muziek in de stad, met veel concerten op tal van plekken, van kerkjes tot befaamde concertpodia. Veel concerten zijn gratis, voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd. Op de website van MITO SettembreMusica vind je het complete programma.

Vanmiddag lichten we nog een unieke expositie in Milaan uit (die vooral leuk is voor onze Belgische lezers), terwijl in het weekend nog een paar niet te missen tips volgen over plekken in Milaan waar je het grootste genie dat Italië ooit gekend heeft kunt ontmoeten.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *