Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Highline Galleria –Milaan vanaf de Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria-Vittorio-Emanuele-Milaan (2)

Wil je Milaan vanaf een wel heel bijzondere plek bewonderen? Dat kan niet alleen vanaf het dak van de Duomo, maar ook vanaf een speciale wandelroute over het dak van de Galleria Vittorio Emanuele II!

Highline-Galleria-Milaan (3) Highline-Galleria-Milaan (4) Highline-Galleria-Milaan (5) Highline-Galleria-Milaan (8) Highline-Galleria-Milaan (9)

Eerder stonden we al tussen de pinakels van de Duomo en bekeken we Milaan vanuit de hoogte, met bij helder weer een uitzicht dat tot aan de besneeuwde bergtoppen van de Dolomieten reikt. We bewonderden de gouden Madonnina, maakten foto’s van de Torre Velasca en zetten pinakel voor pinakel op de foto.

dak-Duomo-Milaan

Nu kun je ook de Duomo zelf vanaf grote hoogte bewonderen. Je kunt namelijk voet zetten op het dak van de chique winkelgalerij, die door de Milanesi ook wel il salotto con il cielo di cristallo wordt genoemd (de huiskamer met een hemel van kristal). Vanaf deze zogenaamde Highline Galleria heb je niet alleen een unieke kijk op de Duomo, maar ook op andere highlights van de stad

Het parcours is bereikbaar via twee liften. Het is 250 meter lang en bestrijkt een oppervlakte van 550 vierkante meter, met een klein museum over de geschiedenis van Milaan in de tijd dat de Galleria werd gebouwd. In deze blog lees je alvast alles over de geschiedenis van deze winkelgalerij – ook waarom je er een dansje moet maken op de ballen van een stier in mozaïek).

Galleria-Vittorio-Emanuele-Milaan (3)Galleria-Vittorio-Emanuele-Milaan (1)

De Higline Galleria is elke dag geopend van 10.00 tot 20.30 uur. Je kunt er dus in de winter en in het voor- en najaar ook terecht voor een blik op Milano by night.

Highline-Galleria-Milaan (1) Highline-Galleria-Milaan (7)

Je vindt de ingang aan de Via Silvio Pellico 2 (op de hoek met het Piazza Duomo). Kaartjes zijn van tevoren te boeken via HighlineGalleria.com.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *