Home » Reizen door Italië » Milaan » Door en door Milaan
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Door en door Milaan

Terwijl wij over een paar uurtjes op Romeinse bodem staan om foto’s te maken en wat laatste tips te verzamelen voor Ciao tutti Rome, reisden Sarah Breimer en Marina Goudsblom eerder al naar Milaan om insider tips te ontdekken in deze geweldige stad, voor hun boek, door & door Milaan.

cover_milaan_def

Door & door Milaan voert je weg van de gebaande paden en neemt je mee naar het Milaan zoals het werkelijk is. Naar de kleurrijke binnenplaatsen, de werkplaatsen van operahuis La Scala, het mooiste designmuseum, het favoriete Madonnabeeld en de ontspannen sfeer langs de oude kanalen.

De levendige verhalen van Sarah Breimer en de schitterende foto’s van Marina Goudsblom schetsen deze verrassende Italiaanse stad zoals je haar nog niet eerder zag. Ciao tutti geeft alvast een klein voorproefje:

‘Als de zomer herfst wordt, is de stad op haar mooist. De ergste hitte is verdwenen, maar de luchten zijn nog blauw en er kan nog lekker genazomerd worden.

Én in het voorjaar, als de winter uit de straten verdwijnt en de bomen weer zachtjes groen worden. Dan stap je op de fiets van Porta Romana naar Navigli en stop je onderweg voor een koffie aan de bar, verborgen kunst in een van de vele palazzi, wat koelte in zomaar een kerk of met een stuk pizza op een bankje in het park. Dan ga je door de straatjes van Solari waar het moderne wat meer verscholen ligt of langs het immense paard van Leonardo da Vinci op weg naar het bekende voetbalstadion.

fietsen-Milaan

Misschien fiets je naar de mooiste begraafplaats en zie je onderweg wel roze flamingo’s zomaar in een achtertuin, voetballende opa’s, een verdwaalde non, langbenige modellen en krankzinnig dure auto’s. Of slenter je over een doordeweekse markt ergens in de stad en bemachtig je aan het einde van de middag in het zijstraatje van het Teatro della Scala goedkope kaartjes voor de voorstelling van die avond. Proef je van de uitgebreide aperitivo of ga je naar de middagfilm in een van de bioscopen, popcorn eten tussen de Milanezen.

Waar je ook heen gaat, vergeet onderweg vooral niet omhoog te kijken naar de mediterraan kleurige muren en luiken, de sierlijke balkons, de groene dakterrassen en de gordijnen die wapperen in de wind. Want Milaan is dan wel druk, noordelijk en altijd in beweging, maar ook gewoon heerlijk Italiaans.’

Dwaal mee met Sarah en Marina, door het heerlijke Milaan, aan de hand van de tips in

cover_milaan_def

door & door Milaan
Sarah Breimer & Marina Goudsblom
ISBN 9789021552637
€ 17,50
uitgeverij Kosmos

Bestel door & door Milaan via deze link bij bol.com

P.S. Achter in het boek vind je een plattegrond en de Yellow Pages, een katern boordevol informatie en tips voor als je zelf op stap wilt gaan. Je krijgt deze gratis op je smartphone of tablet met de QRcode binnen in het boek.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *