Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Buongiorno da Milano! 5 fijne ontbijtadresjes in Milaan

Een dagje cultuur snuiven, shoppen en lekker eten in Milaan begint met een fijn Italiaans ontbijt. We tippen de vijf leukste koffiebarretjes in de stad!

brioche-cappuccino-ontbijt-Milaan

Ottimo Massimo, met een betere aanbeveling kun je je dag niet beginnen. Deze bar aan de Via Victor Hugo 3 maakt ‘s ochtends een heerlijke cappuccino voor je, vergezeld van een verse brioche. Maar er is ook yoghurt voor wie liever light ontbijt.

Ottimo-Massimo-Milaan

Volgens Pavé Milano (Via Felice Casati 27) is het ontbijt het belangrijkste moment van de dag. Dat zie je meteen aan de uitgebreide hoeveelheid lekkers die er op tafel komt, vers uit de oven. Van brood en croissantjes tot taartjes en chocoladebroodjes. Maak je keuze – en neem nog iets lekkers mee voor later op de dag!

Pave-Milaan (1) Pave-Milaan (3)

Je cappuccino drinken tussen de bloemen, dat kan bij Fioraio Bianchi Caffè (Via Montebello 7). Een oude bloemenwinkel is omgetoverd tot een gezellige bar/restaurant met romantische sfeer. Van de eerste koffie ’s ochtends tot een sterke caffè na het diner, je kunt hier de hele dag door terecht.

Fioraio-Milaan (1) Fioraio-Milaan (3)

Als je bij Gattulo (Piazzale di Porta Lodovica 2) over de drempel stapt, doe je een stap terug in de tijd. Dit is een authentieke Italiaanse koffiebar zoals we die kennen uit de verhalen van Italiaanse nonni. Heerlijk stijlvol, met een luchtige brioche of een chique taartje voor bij de koffie.

Gattulo-Milaan

Cappuccino drinken in het chique modedistrict? Dan ben je bij Pasticceria Confetteria Cova aan het juiste adres. Sinds 1817 vind je aan de Via Montenapoleone 8 de lekkerste koffie, chocolaatjes en gebakjes. Ook voor lekkere, mooi verpakte souvenirs kun je hier terecht.

Cova-Milaan

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *