Home » Reizen door Italië » Milaan » 5x culinair genieten in Milaan
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

5x culinair genieten in Milaan

Uiteraard houden we oren en ogen open als we door Milaan wandelen, om zoveel mogelijk nieuwe adresjes te spotten. Maar we gaan zeker ook even langs bij onderstaande vijf favorieten!

Peck
Wie Milaan en culinair noemt, kan niet om Peck heen. Deze geweldige delicatessenzaak met geschiedenis (want opgericht in 1883) is een must als je Milaan bezoekt. Niet alleen omdat het de grootste en best gesorteerde delicatessenzaak van de stad is, maar ook omdat je er ter plekke van alles kunt proeven. Van fijne hammen tot goudglanzende kazen, van hemelse chocolade tot tongstrelende wijnen (er staan meer dan 50.000 flessen in de kelder!), van heerlijk geurend vers brood tot aardse tuffels… Need we say more?

Peck (2)

Peck
Via Spadari 9, Milaan

Biancolatte
Wit als melk – waarbij melk staat voor de terugkeer naar authenticiteit, traditie en de onbezorgdheid van de jeugd. De filosofie van Biancolatte is gebaseerd op het concept van gezellig samen met de familie eten, aan een tafel vol lekkernijen waar je de hele dag door kunt aanschuiven, net als thuis. Van een romige cappuccino als ontbijt tot biologisch ijs, van koekjes, taarten en taartjes tot verse pasta’s en salades, een dag bij Biancolatte vliegt voorbij!

Biancolatte Biancolatte-2

Biancolatte
Via Turati 30, Milaan

28 Posti
Er zijn inderdaad precies 28 plekken in dit fijne restaurantje in de wijk Navigli. Het restaurant is ontworpen door de Italiaanse architect Francesco Faccin. Om zijn project te kunnen verwezenlijken, liet hij 28 posti bouwen door Milanese gevangenen, als onderdeel van een sociaal project. Over elk detail is nagedacht. Zo zijn alle lampen gemaakt van oude plastic flessen.

Chef-kok Caterina Malerba is verantwoordelijk voor het menu. Zij kookt vooral met lokale producten van de hoogste kwaliteit, hetgeen in combinatie met de fijne sfeer garant staat voor een heel bijzondere eetbeleving. Reserveer dus tijdens een bezoek aan Milaan zeker twee (of meer) van die 28 posti!

28-posti (1) 28-posti (2)

28 Posti
Via Corsico 1, Milaan

Erba Brusca
Erba Brusca – Orto con Cucina ligt eveneens in de hippe wijk Navigli. Het verenigt zoals de naam al zegt een moestuin en een keuken. Het is een idee van een jonge groep ondernemers die eerder het succesvolle Milanese restaurant Ratanà openden. Het concept is even eenvoudig als subliem: met de ingrediënten uit de moestuin (waaronder natuurlijk ook erba brusca, veldzuring) worden originele gerechten gemaakt, met groenten en kruiden in de hoofdrol. Het restaurant is 100% eco friendly en er wordt dus gekookt met respect voor de seizoenen. Zodoende word je ook als vaste gast elke keer opnieuw verrast en verwend.

Erba-Brusca (1) ErbaBrusca_cheese cake

Erba Brusca
Alzaia Naviglio Pavese 286, Milaan

U Barba
Marco en Paul, de eigenaren van dit bijzondere restaurant annex jeu-de-boulesbaan, droomden lange tijd van een bijzondere plek waar ze inwoners en bezoekers van Milaan kennis konden laten maken met specialiteiten uit hun geboortestad Genua. Bij U Barba word je verwelkomd door de warme sfeer, de geuren die uit de keuken komen en de laagdrempelige inrichting. Je schuift aan alsof je bij de familie hoort en waar je – uiteraard – tussen de gangen door of na een aperitivo ook een balletje kunt gooien. De grootste verrassing van U Barba is echter de grote binnentuin, waar de gerechten uit Genua nog net even beter smaken.

U Barba 1 U Barba 6

U Barba
Via Decembrio 33, Milaan

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *