Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Zweven tussen eeuwenoude bomen

Wil je als je in Livigno bent een sportieve activiteit plannen met je lief, je vrienden of je gezin? Qua originaliteit scoor je in ieder geval een dikke tien met deze tip. Want zeg nou zelf: wanneer zweefde je voor het laatst tussen eeuwenoude lariksen die wel dertig meter hoog kunnen worden?

klimmen-lariks-bos-Livigno (1) klimmen-lariks-bos-Livigno (10)

Oerbos
Het Larix Park ligt net buiten het centrum van Livigno, in het Freita-gedeelte. De lariksen begroeten ons in al hun grootsheid in het vroege ochtendlicht. Een prachtig oerbos aan de voet van de Alpen.

Voor we de bomen in mogen, kiezen we een route. Je hebt zes verschillende parcoursen in het Larix Park: de roze, de groene, de blauwe, de oranje, de rode en de zwarte route.

Ook kleine kinderen kun je gerust meenemen. Ze beginnen in de nieuwe Yepi area, waar ze op een rustige en veilige manier kennis kunnen maken met de structuren. Daarna kunnen ze zich wagen aan het roze en groene parcours en vervolgens kunnen ze door naar de blauwe routes, waar je hoogtes bereikt tot vijf meter – een peulenschilletje in vergelijking met de zeventien(!) meter die je bereikt tijdens de zwarte route.

klimmen-lariks-bos-Livigno (2)Ciao tutti’s Mariska is klaar voor de start

Strenge veiligheidsinstructeur
Bij de blauwe route beginnen ook wij, want in bomen klimmen doen we immers niet iedere dag. Maar dit moet lukken: als kinderen dit kunnen, dan klimmen ook wij binnen een mum van tijd de boom in.

Instructeur Simone Nani is geduldig maar streng. Met twee klimhaken zet je jezelf altijd vast aan de lijn, die letterlijk van levensbelang is. De lariksen krijgen een regelmatige check-up en de materialen die je krijgt aangereikt zijn nageltje nieuw en van de hoogste kwaliteit. Maar maak je jezelf niet goed vast, dan kan het alsnog een verhaal met een naar einde worden.

klimmen-lariks-bos-Livigno (4)

De aanvankelijk knikkende knieën en trillende benen houden op en maken plaats voor enthousiasme en een continue drang tot meer. Hoger willen we. In onze gretigheid vergeten we ons na vijf minuten al vast te maken. Natuurlijk kunnen we rekenen op een strenge vermaning van Simone. ‘Houd je hoofd erbij!’, schreeuwt hij naar boven.

klimmen-lariks-bos-Livigno (3)

Vijftien meter
Maar het gaat goed. En het is hartstikke leuk! Na het blauwe parcours mogen we van Simone door naar het nieuwe oranje parcours. Deze variant is niet moeilijk: er zitten veel ‘kabelbaan’-stukken in, waarbij je lekker mag roetsjen tussen de bomen. Maar… een hoogte van vijftien meter wordt regelmatig bereikt. Dat is wel een heel groot verschil met de vijf meter van net. We klimmen de eerste boom in en gaan al snel hoger, steeds hoger.

klimmen-lariks-bos-Livigno (6) klimmen-lariks-bos-Livigno (7)

Doordat je zo geconcentreerd bent op het continu vastzetten van jezelf aan de lijnen, vergeet je de hoogte, maar als je dan toch eens naar beneden kijkt, krijg je wel lichte duizelingen. Vijftien meter is hoog. Echt heel hoog.

Maar na ieder angstmoment word je weer beloond met een heerlijke vaart tussen de bomen. We genieten van de geur van de bomen, van de uitzichten op de besneeuwde bergtoppen, de groene dalen en van het gevoel te zweven. Eenmaal weer beneden op de grond wil je maar een ding: terug naar boven!

klimmen-lariks-bos-Livigno (8) klimmen-lariks-bos-Livigno (9)

De moed van Hercules
Deze zomer is het Larix Park geopend van 13 juni tot en met 20 september. Je kunt zelfs een nachtelijke reservering maken voor minimaal acht personen. In het donker zwevend tussen de takken… daar moet je wel de moed van Hercules voor hebben. Kijk voor meer informatie en prijzen op de webpagina van het Larix Park.

klimmen-lariks-bos-Livigno (11)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *