Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Villa Moltini – vorstelijk vakantieverblijf in Le Marche

Heel Italië kent nog ontelbaar veel onontdekte plekjes, maar in Le Marche geldt dit misschien nog wel het meest. Een van die plekken is Villa Moltini, aan de rand van het dorp Carassai in de provincie Ascoli Piceno, op 15 minuten van de Adriatische kust, ter hoogte van de kustplaats Cupra Marittima.

Fraai gelegen op een heuvelrug met zicht op zee en in de rug de majestueuze Monti Sibillini is Villa Moltini een vorstelijk vakantieverblijf waar het meer dan goed toeven is. Sophie ging er een kijkje nemen:

Villa-Moltini-Le-Marche (4) Villa-Moltini-Le-Marche (5) Villa-Moltini-Le-Marche (14)

‘Eén huis, twee verdiepingen, veertien slaapplekken. Machiel van Dam verwelkomt je van harte in zijn Villa Moltini. Dit prachtgebouw in Le Marche is in zijn geheel te huur, maar ook gedeeltelijk per appartement en zelfs in een B&B-formule per kamer. Met Machiel kun je alle kanten op en dat is ook precies wat hij wil uitdragen.

Elke dag is weer een nieuwe dag, met volop mogelijkheden om op pad te gaan – of om juist lekker te ontspannen in en om de villa. ‘Leven zonder agenda kan alleen onder de Alpen,’ zoals Machiel dat mooi verwoordt. Hij nodigt je van harte uit hetzelfde te doen. Hij is meer dan flexibel. ‘U vraagt, wij draaien,’ is het motto dat op Villa Moltini geldt.

Villa-Moltini-Le-Marche (11) Villa-Moltini-Le-Marche (12) Villa-Moltini-Le-Marche (21)

Als een spin in het web zorgt de gedreven gastheer voor een verblijf dat totaal op maat is gemaakt. Wil je met een groep komen koken? Prima, de gigantische keuken in het woonhuis op de eerste verdieping is helemaal voor jou.

Wil je niks doen en bij het zwembad luieren? Ook goed, Machiel stoort je alleen als hij ’s ochtends bij het ontbijt de verse koffie inschenkt of een versgebakken taart komt brengen. Op stap en alles van de omgeving zien? Geef een gil en hij stippelt een route voor je uit of gaat, als je dat wenst, zelfs mee en tolkt tijdens een gesprek tussen jou en de spraakgrage Italianen.

Villa-Moltini-Le-Marche (13) Villa-Moltini-Le-Marche (22)

Als een goed geoliede schakel tussen jou als gast en Italië als gastland wijdt hij je graag in in de Italiaanse cultuur. Hij legt bijvoorbeeld uit dat de Italianen tussen de middag een flinke pauze houden en voorkomt zo dat je keer op keer in een spookstad terecht komt als je er rond lunchtijd op uit gaat. Nuttige informatie over de regio, de beste restaurants en de leukste plekjes dient hij je zo op, maar het op eigen houtje uit zoeken mag natuurlijk ook. De handreiking is er, maar je kiest zelf of je die aanneemt of niet.

Voel je de behoefte bij te dragen, dan kan dat ook. Denk bijvoorbeeld mee over de samenstelling van het menu, ga in de moestuin staan harken of help de geiten voeren. Voel je vrij om te doen en laten wat je wil om je verblijf tot een waardevolle en vooral ontspannende tijd te maken.

Villa-Moltini-Le-Marche (7) Villa-Moltini-Le-Marche (26)

Het unieke bovenhuis telt vier slaapkamers waar in totaal 8 mensen kunnen slapen. Een ideale plek voor een vakantie of een weekend met een groep vrienden, de familie, de jaarclub, het sportteam of een hecht stel collega’s. Er kan van te voren een programma worden opgesteld waarbij een busje, een kok of zelfs een heel excursieprogramma wordt geregeld. Al naar gelang het seizoen en het weer komt dit programma tot stand met natuurlijk als voornaamste focus de behoefte van de groep.

De rust, de ruimte, de natuur, de stilte, het weidse uitzicht en de aandacht van de gastheer geven aan Villa Moltini een bijzondere sfeer. Je komt er weer terug bij de basis en zet je letterlijk even stil. Dit maakt deze accommodatie ook de perfecte plek voor het organiseren van een retraite, een yogavakantie, een schilderweek of een ander creatief getinte activiteit.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Een week bezinnen, creëren of samenwerken kan in Villa Moltini als nergens anders. Dat komt niet alleen door de fraaie ligging, op een heuvelrug met zicht op zee en in de rug de majestueuze Monti Sibillini, maar ook en vooral de gastvrijheid van Machiel. Hij is de ideale partner in het faciliteren van de juiste omstandigheden voor de perfecte vakantie, met als uitvalsbasis het paradijselijke palazzo. Molto bello!

Villa-Moltini-Le-Marche (16)

Villa Moltini
Contrada Crocefisso 14, Carassai (Le Marche)
0039-3347602100
machiel@villamoltini.nl

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Recreatiewoning.nl - Le Marche

    Le Marche is een regio die met het jaar aan populariteit wint. Dit door het het authentieke vakantiegevoel, het heerlijke klimaat en de vriendelijke Italianen. De kustlijn is fraai en de stranden nodigen uit tot een dagje zonnen. Evengoed is het binnenland van Le Marche ook prachtig. Deze streek behoort tot de mooiste regio’s van Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *