Download gratis de Ciao tutti app

Proef van Pesaro – heerlijke adresjes voor pizza, piadina, apericena en lunch of diner

Pesaro is een heerlijke stad in het noorden van Le Marche, aan de Adriatische kust. In deze blog deelden we al een aantal tips voor Pesaro, maar Natascha van Advitalia, die vorig jaar naar Pesaro verhuisde, deelt in dit artikel een aantal culinaire tips.

Natascha: ‘Je eet eigenlijk altijd het lekkerst op plekken waar ook de locals graag vertoeven. Daarom deel ik graag de leukste culinaire adresjes die ik hier dankzij mijn nieuwe vrienden heb ontdekt.

Pizzeria Farina

Voor een overheerlijke pizza moet je bij Pizzeria Farina (aan de Via Leonardo Da Vinci 33) zijn. Hier vind je niet enkel de klassieke Napolitaanse pizza, uiteraard gebakken in de houtoven, maar ook de pizza sei spicchi, die rond en hoog is.

Mijn favoriet is echter de krokante pizza. Deze is erg knapperig, luchtig en doet denken aan een pinsa romana. Daarnaast kun je ook kiezen voor een klassieke versie met antieke granen of extra licht met farro (familie van spelt en tarwe).

Dat ze hier houden van afwisseling, merk je ook aan het feit dat het menu bijna elk seizoen varieert. Daarnaast werken ze met lokale producten, waar de uitbaters je graag meer informatie over geven. Geen dertien-in-een-dozijn-pizzeria dus, maar een echte culinaire ervaring. De prijzen liggen hier dan ook iets hoger dan in de gemiddelde pizzeria.

Piadina del Conte

Dankzij de ligging, niet ver van de grens met de regio Emilia-Romagna, kun je in Pesaro ook de lekkerste piadina’s vinden. Het liefste eten we er één uit het vuistje op een bankje met uitzicht op de Rocca Costanza.

We halen ze bij het kraampje Piadina del Conte aan het Piazzale Giacomo Matteotti, waar ze voor je ogen vers gebakken worden. De favoriet van mijn partner Nicolas is die met worst, terwijl ik altijd ga voor de groenten en kaasversie.

Grappig detail: de eigenaresse is een Nederlandse dame die hier al meer dan dertig jaar woont!

Ristorante Lo Scudiero

Hebben we iets te vieren, dan kiezen we meestal voor een van de volgende restaurants. Ristorante Lo Scudiero (aan de Via Baldassini 2) is een elegant etablissement in een zestiende-eeuws palazzo waar de lokale keuken – zowel vlees als vis – op een creatieve manier op tafel komt.

Het is dan ook geen wonder dat ze een vermelding kregen in de Michelingids. Op regelmatige basis organiseren ze hier thema-avonden waar een bepaald product of een bepaalde regio centraal staat. Absoluut een aanrader voor wie graag lekker tafelt in een bijzondere omgeving!

foto’s: Ristorante Lo Scudiero

Gibas Ristorante

Ook Gibas, onze andere favoriet als we eens iets speciaals willen doen, staat in de Michelingids. Dit panoramische restaurant (dat aan de Strada Panoramica Adriatica ligt) met indrukwekkend uitzicht op zee bevindt zich op een heuvel net buiten de stad.

Je hebt dus wel een auto nodig om er te geraken, maar daar staat een genot van alle zintuigen tegenover. Wij laten er ons altijd graag verrassen met het dagmenu. Voor twee gangen met dessert, op basis van seizoenproducten gekozen door de chef, betaal je dan slechts zevenendertig euro.

foto’s: Gibas Ristorante

183, Tappo Matto en Elixir of Sin

Waar Nicolas en ik ook heel erg van kunnen genieten, zijn de vele cocktailbars waar ze niet enkel originele drankjes serveren, maar ook fijne gerechtjes. Zo organiseren we erg vaak een soort apericena à la carte in 183 (aan de Via Belvedere 56), Tappo Matto (aan de Via Belvedere 38) en Elixir of Sin (aan de Via della Ginevra 31).

183
Tappo Matto
Elixir of Sin

Pasticceria Alberini

Natuurlijk mag ook het vieruurtje niet ontbreken. De perfecte stop voor een echte Italiaanse merenda (tussendoortje) is Pasticceria Alberini (aan de Corso XI Settembre 119).

Ik kan je alvast beloven: je zult het moeilijk hebben om een keuze te maken uit alle zoetigheden. Wij zijn vooral fan van de mignons; mini-gebakjes die je de kans geven om verschillende soorten te proeven.

Daarnaast is het hier ook heerlijk mensen kijken. Het is namelijk een van de drukst bezochte horecazaken in Pesaro en op elk moment van de dag zie je hier de ene local na de andere binnenstappen. Laat het je smaken !’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *