Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Op ontdekkingsreis door Le Marche met Tuquitour

Le Marche is – ook voor ons – een wat onbekendere regio van Italië. De prachtige regione italiana is door haar bekendere buurvrouw Toscane een beetje een ondergeschoven bambina geworden, maar dat is meer dan zonde. Le Marche biedt namelijk naast interessante cultuur, ook prachtige natuur en een kust om te zoenen. Tijd om er deze week een paar dagen door te brengen!

rm9 Tuquitour-Le-Marche (4) Tuquitour-Le-Marche (2)Tuquitour-Le-Marche (10)

Le Marche telt maar liefst 180 kilometer kustlijn, met zesentwintig plaatsen die direct aan de Adriatische Zee gelegen zijn. Zestien daarvan kunnen zelfs trots la Bandiera Blu, de Blauwe Vlag laten wapperen die aangeeft dat het water en de stranden superschoon zijn.

Tijdens een rit langs al deze stranden rijd je door prachtige landschappen met adembenemende uitzichten, zie je rotsachtige kliffen en azuurblauwe wateren en groene dennenbomen die in het zuiden de zandstranden omringen. Uiteindelijk kom je dan in de heuvels terecht die het landschap van Le Marche zo typeren en een ontdekkingsreis door de regio tot grote hoogtes brengen.

Tuquitour-Le-Marche (6) Tuquitour-Le-Marche (13)

De glooiende heuvels van Le Marche worden verfraaid met vele burchten en kastelen waar je heerlijk ver terug in de tijd kunt duiken. Ontdek de geheimen van de oude, kleine dorpjes die door verdedigingsmuren allemaal goed beschermd zijn tegen gevaren van buitenaf.

De zee kon vanaf de hoge stadswallen ook goed in de gaten worden gehouden. Maar liefst achttien van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië, bevinden zich in en op deze typerende heuvels. Invloeden uit de Griekse en Romeinse tijd en uit de vroege middeleeuwen zijn overal te bespeuren.

Tuquitour-Le-Marche (5) KK206 Tuquitour-Le-Marche (8) Tuquitour-Le-Marche (11)

Voor de natuurliefhebber biedt deze regio ook volop mogelijkheden, met bijna 90.000 hectare aan nationale parken en beschermde natuurgebieden. Deze zijn allemaal verbonden door een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets en paardrijroutes. Le Marche here we come!

Tuquitour-Le-Marche (21)

Wij hebben de koffers al gepakt, maar natuurlijk vinden we het fijn om te weten waar we het beste heen kunnen gaan. Gelukkig zijn we laatst, tijdens ons bezoek aan de TTG in Rimini, tijdens een lekkere Italiaanse lunch in gesprek geraakt met Michela van Tuquitour, een touroperator en reisbureau dat bijzondere, op de klant afgestemde reizen, in de regio Le Marche organiseert. Bingo!

Tuquitour-Le-Marche (12)

Michela vertelt ons over het verhaal achter Tuquitour, dat in 1958 in de kustplaats Fano door Guglielmo Amadei werd opgericht, onder de naam L’Amadei Viaggi. De touroperator was voornamelijk gespecialiseerd in reizen naar Canada, voor Italiaanse emigranten.

In de daarop volgende jaren zorgde het luchttransport voor een enorme ontwikkeling in zakelijke en toeristische reizen en ontstaat in 2003 het huidige Tuquitour, dat wordt geleid door Francesco Amadei, de zoon van de inmiddels helaas overleden oprichter. Een familiebedrijf dat met hart, nieren én wortels voor Le Marche staat. Een betere specialist konden we niet treffen!

Michela vertelde door en maakte ons lekker met hun aanbod van op maat gemaakte reizen waarin allerlei bezienswaardigheden, specialiteiten en evenementen van Le Marche aan bod komen. Historische theaters, kerken en abdijen, musea, kunstgaleries, kastelen, dorpjes en archeologie, maar ook excursies in de natuur, bezoeken aan toeristische havens en uitstapjes naar zee maken deel uit van de mogelijkheden.

Je kunt ook je wijnkennis gaan testen met sommeliers of bij boeren en producenten een kijkje in de keuken nemen. De parken en natuurreservaten die we al eerder noemden, lenen zich uitstekend voor wandelingen, fietsexcursies, foto- en nachtexcursies en zelfs voor het zoeken naar eetbare bloemen en kruiden.

Tuquitour-Le-Marche (1) Tuquitour-Le-Marche (2) Tuquitour-Le-Marche (3) Tuquitour-Le-Marche (17) Tuquitour-Le-Marche (19) Tuquitour-Le-Marche (20)

Michela noemde ook het Carnaval van Fano, het oudste carnaval van Italië. Saskia’s Limburgse carnavalshart ging meteen sneller kloppen. We werden spontaan uitgenodigd om naar het carnaval te komen kijken en dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Saskia heeft zich direct in het Carnevale di Fano verdiept, maar daarover morgen meer, op de elfde van de elfde. Alaaf!

Tuquitour-Le-Marche (16)

Tuquitour organiseert verder ook thema-excursies rondom olijfolie, wijn en truffel, een bezoek aan het operafestival, speciale excursies voor vrouwen met aandacht voor de mooiste mode, bezoeken aan bedrijven gerund door donne, tentoonstellingen, sport & wellness, een cursus borduren en schilderen en een cursus Italiaanse taal.

Tuquitour biedt een keur aan traditionele kookcursussen en ze organiseren ook speciale excursies voor gehandicapten. Voor de fiets- en wandelfanaten is er zelfs een meerdaagse ontdekkingstour door Le Marche ontwikkeld. Een aanbod dat echt tot in detail verzorgd is en waarin met ieders wensen rekening wordt gehouden. Andiamo?!

Tuquitour-Le-Marche (1)

Neem voor een onvergetelijke, op maat gemaakte vakantie in Le Marche contact op met Tuquitour via info@tuquitour.itAl in Le Marche? Je vindt Tuquitour aan de Viale Adriatico 2 in Fano. Telefonisch kun je hen bereiken via 0039-0721805629. Buon viaggio!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *