Ga op pad met onze City Walks!

Lucertola – appartementen in San Lorenzo in Campo (Le Marche)

Midden in het betoverende landschap van Le Marche ligt Lucertola, zo’n drie kilometer buiten het sfeervolle dorp San Lorenzo in Campo. Lucertola is kleinschalig met persoonlijke aandacht van de Nederlandse eigenaren, Dirk en Trix. Er zijn geen televisies en geen kinderen (want alleen tweepersoons accommodaties).

Lucertola biedt twee tweepersoonsappartementen, waarbij je kunt kiezen tussen alleen logies of verblijf op basis van logies met een fenomenaal Lucertola-ontbijt. In elk appartement is er gratis snel internet voor e-mailen, het bijhouden van de weersverwachting, het vooraf checken van bezienswaardigheden en het versturen van vakantiefoto’s naar het thuisfront.

A tavola bij Lucertola
Het gebeurde nogal eens voor dat gasten zeiden: ‘Wat zou het fijn zijn om ’s avonds niet meer weg te hoeven, de auto te kunnen laten staan en aan te schuiven voor een maaltijd. Dan kunnen we lekker eten én drinken, zonder in te zitten over strenge carabinieri onderweg.’

Daarom introduceert Lucertola dit seizoen Lucertola Tavola di Ospiti. Een gastentafel waaraan je in een gemoedelijke, ontspannen sfeer culinair verwend wordt, met alleen (de beste) streekproducten – en dat zijn er nogal wat in Le Marche – door Dirk en Trix met veel smaak en fantasie bereid. Een gulle keuken zonder fratsen, met licht verteerbare grandeur.

Elke dinsdag en donderdag staat het Menu del Giorno op het schoolbord. Je kunt je de hele dag verheugen op een diner onder de portico, in de rust van het Marchigiaanse heuvelland. Dirk is sommelier en kan je, als je dat leuk vindt, verrassen met allerlei weetjes over lokale wijnboeren, exotische druivenrassen en de beste dessertwijnen. De wijnkelder is er een om leeggedronken te worden

Mocht je ook op andere dagen willen aanschuiven, dan kan dat – dan eet je wat de pot schaft. Dat is evenmin te versmaden, want Dirk en Trix vinden dat ze ook voor zichzelf lekker mogen koken. Daarnaast hebben ze de pizza-service ingevoerd. Dat betekent dat je, wanneer je op zaterdag arriveert, niet druk hoeft te maken over de avondmaaltijd. Dirk regelt de dunste, krokantste en lekkerste pizza voor je, hoe laat je ook aankomt!

Ontdek de omgeving!
Buiten wacht het magische landschap van Le Marche op je. Er is een aantal wandelroutes uitgezet vanaf Lucertola, maar ook in de verderop gelegen Apennijnen (met stafkaarten).

Dirk kent de regio als zijn broekzak. Dat betekent dat hij je precies die strandjes kan adviseren waar het niet druk is en je naar die musea en tentoonstellingen kan leiden waar jouw interesse naar uitgaat.

Een keur aan restaurants is reeds voor je uitgeprobeerd en menukaarten verzameld, waardoor je geweldig advies kunt krijgen over welke gerechten je niet en welke je juist wel moet nemen. Vanzelfsprekend reserveert Dirk ook voor je.

Op loopafstand van Lucertola bevindt zich Locanda San Martino, een sfeervol restaurant, gerund door een familie, waar je buiten onder de sterrenhemel kunt dineren.

Urbino, de universiteitsstad vol renaissance die op de Werelderfgoedlijst staat is een must see. Ook Fano en Senigallia zijn een bezoek waard, het zijn heerlijke kustplaatsen. Vergeet ook Corinaldo (een van de borghi più belli d’Italia) niet, de Grotten van Frasassi, de krijtrotsen bij Ancona en het vele natuurschoon in de parken.

Maar bezoek vooral die onbekende plekjes: dorpjes, waar bijna nooit een toerist door de poort is gelopen, delicatessenwinkels waar men geen woord over de grens spreekt. Bij Lucertola krijg je tips over grotta-kazen die men vervolgens vacuüm voor je verpakt zodat ze je prima mee kunt nemen. Ook wijst Dirk je graag op lokale truffelzoekers die tartufi, vers gestoken en zeer betaalbaar, voor je afwegen.

Bij Lucertola ligt een keur aan toeristische informatie voor je gereed. Te veel om op te noemen eigenlijk. Samen gaat Dirk, indien gewenst, na wat je interesse heeft en geeft hij tips & tricks over wat te doen (of vooral niet!).

Ben je een kunstliefhebber, dan wijst hij je op musea en specifieke tentoonstellingen. Ben je vooral een zonaanbidder, dan wijst hij je op de heerlijkste strandjes (met restaurantjes waar je met je voeten in het zand geniet van de lekkerste gerechten). Alles kan en niets moet.

Dirk vertoeft reeds meer dan tien jaar in de regio Le Marche. Hij en zijn partner hebben zeer bewust gekozen voor een kleinschalige B&B, zodat het je aan niets ontbreekt. Dirk heeft zelfs een boek geschreven over tien jaar wonen en werken in Italië, Voorbij Toscane: De San Lorenzo Anekdotes. Dit boek kun je in Lucertola aanschaffen en ter plekke lezen, maar het is ook een aanrader als voorbereiding op een onvergetelijk verblijf.

Lucertola
Via Montalfoglio, 61047 San Lorenzo in Campo (Pesaro-Urbino)
www.lucertola.nl | info@lucertola.nl
0039-0721775190 | 0031-639222082

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *