Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Waarom je vakantie moet vieren in de Italiaanse regio Le Marche

Le Marche werd door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de tien regio’s die je in 2020 zou moeten bezoeken. Le Marche staat op de tweede plaats in hun Best in Travel top 10 regio’s.

Voor ons geen verrassing, want deze veelzijdige regio biedt een heerlijke mix aan charmante heuveldorpjes, food festivals, fijne stranden en schitterende vergezichten, zonder de drukte van bijvoorbeeld buurregio Toscane maar mét een grenzeloze gastvrijheid.

Lonely Planet licht de keuze voor Le Marche toe met drie plekken die je niet mag missen tijdens een vakantie in deze regio:

Urbino & 500 jaar Rafaël
Deze schitterende renaissancestad is altijd al een heerlijke plek om een dag rond te dwalen, met een bezoek aan het Palazzo Ducale en een lekker lange lunch. In deze blog delen we een aantal tips voor een dagje Urbino, maar in 2020 komt daar nog een extra tip bij.

Het is dan namelijk precies vijfhonderd jaar geleden dat Rafaël, een van de grootste kunstenaars die Italië heeft gekend, overleed. Zijn geboortestad Urbino viert deze vijfhonderdste sterfdag met veel evenementen.

De Galleria Nazionale delle Marche in Urbino organiseert dit najaar alvast een mooie tentoonstelling van werken die de band tussen Rafaël, Urbino, zijn tijdgenoten en vrienden illustreren (te zien tot 19 januari 2020).

Ascoli Piceno
Deze stad tipt Lonely Planet vooral om het street food. Met name de olive all’ascolana, gefrituurde gevulde olijven, zijn een must als je Ascoli Piceno bezoekt. Gelukkig heeft deze stad nog veel meer te bieden, van prachtige piazza’s tot mooie musea en verborgen pareltjes.

Met onze City Walk wandel je langs al het moois én lekkers in Ascoli Piceno, zodat je alle bekende en onbekende pareltjes van deze schitterende stad ontdekt.

Grotten van Frasassi
Hoe mooi het landschap van Le Marche ook is, je moet tijdens je vakantie eigenlijk ook echt een keer ondergronds Le Marche bekijken. De Grotte di Frasassi is een van de grootste grottenstelsels van Europa.

In deze blog nemen we je mee op avontuur in en om de grotten, maar bezoek zeker ook de Tempio del Valadier, een kapel die precies past in de grot waarin hij is gebouwd.

Nog veel meer moois in Le Marche
Natuurlijk zijn er buiten deze drie plekken nog véél meer plekjes in Le Marche te vinden: van de hoofdstad Ancona tot de Riviera del Monte Conero, van de mooiste stranden tot heuveldorpjes als Corinaldo en Cingoli.

Op deze kaart hebben we al onze favoriete plekken in Le Marche voor je verzameld:

Alle reisblogs zijn verdeeld in vier categorieën: zien & doen (te herkennen aan het groene icoontje van een landkaart), eten & drinken (te herkennen aan een rood icoontje van een bord met bestek), overnachten (te herkennen aan het gele icoontje van een bed) en City Walks (onze stadswandelingen, te herkennen aan het blauwe icoontje van een wandelaar met rugzak).

Handig ter voorbereiding van je vakantie maar ook als je ter plekke op zoek bent naar een fijne bestemming voor een uitstapje!

Nóg meer tips en verhalen voor deze veelzijdige regio hebben we verzameld in deze dubbeldikke digitale reisgids, met bijna zevenhonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel deze Special voor € 6,95

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, robuuste kastelen, schitterende stranden, fijne restaurants, enthousiaste wijnboeren, bijzondere villa’s en interessante musea, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle tips en verhalen genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *