Ontdek Italië op een Vespa!

Liefde voor Le Marche

Sinds 2009 wonen Rolf en Inge Smit in Le Marche, in de buurt van Urbino. Ze organiseren al dertig jaar culturele reizen door heel Italië en zijn er sinds vijf jaar ook gaan wonen. Om meer mensen mee te laten genieten van hun bijzonder mooie thuis, runnen ze sinds ruim vijf jaar een B&B in Le Marche. Voor Ciao tutti schrijven ze elke maand een gastblog over hun thuis, Le Marche, of over hun reizen door bekend, maar vooral onbekend Italië.

Rolf-Inge-Le-Marche (4)
Rolf en Inge: ‘Al sinds we elkaar kennen, nu 33 jaar geleden, wilden we een toekomst in het toerisme in het buitenland opbouwen. Eigenlijk dachten we na ruim twintig jaar dat dit niet meer ging gebeuren. Maar in 2001 veranderde ons leven drastisch. Op dat moment had Inge een medische praktijk in Rhenen en werkte Rolf als classicus op een Lyceum te Veenendaal.

Rolf-Inge-Le-Marche (2)

Onze liefde voor Italië bestond al heel lang, eigenlijk sinds wij in 1986 begonnen met het samen organiseren van Romereizen voor de leerlingen van Rolf. Dat hebben we meer dan 25 keer gedaan en op een gegeven moment kwam de vraag van ouders of zij niet dezelfde reis als hun kinderen konden maken. Zo organiseerden wij onze eerste reis van Aeneastravel en die was zo’n succes dat we een jaar later met dezelfde groep een reis naar Griekenland maakten.

Op die manier kwamen we vaak in Italië en gingen we steeds meer ons gebrekkige Italiaans betreuren. Toen we in 2001 dan ook een paar maanden tijd hadden, besloten we Italiaans te gaan studeren in een voor ons onbekend stadje, Urbania, in Le Marche.

Het was een geweldige ervaring: we bleken in de klas te zitten bij operazangers uit de hele wereld die hier een festival organiseerden en ons Italiaans vloog vooruit. We verbleven bij een Italiaanse gastfamilie die ons als vrienden opnam. Al snel werden we verliefd op deze prachtige regio en besloten we er een vakantiehuis te kopen.

We zochten een ruïne die we dan zelf konden opknappen. Na een hele lange zoektocht kwamen wij op een dag met een makelaar bij Ca’Beto, het huis van Beto, een vierhonderd jaar oude ruïne die in de oorlog was gebombardeerd en nooit meer opgebouwd. Een prachtige plek, bovenop een heuvel met schitterend uitzicht op het landschap dat Piero della Francesca al inspireerde.

Rolf-Inge-Le-Marche (3)

Toen bleek dat de ruïne vroeger groter was geweest en dat het mogelijk moest zijn om hier een huis met vier appartementen te bouwen. Plotseling leek onze oude droom toch in vervulling te gaan. Maar eerst volgden er zeven jaren van bureaucratische problemen voor we onze vergunning kregen. Uiteindelijk konden we begin 2009 naar Ca’Beto verhuizen en gooiden we ons leven helemaal om. Het heeft ons leven zeer verrijkt, want we beleven hier heel speciale dingen  en ontmoeten de meest bijzondere mensen. Maar daarover kunnen jullie in de volgende blogs lezen.

Van mei tot oktober verhuren wij drie appartementen, eventueel ook op basis van B&B. Vanuit ons huis bieden wij excursies aan in deze onbekende maar zo prachtige regio, met pareltjes als Urbino, Gubbio en San Leo en ons ‘eigen’ Sant’Angelo in Vado, een middeleeuws stadje waar een onontdekt juweeltje te vinden is: een Romeinse villa met schitterende mozaïeken. Maar ook organiseren wij proeverijen, diners, operabezoek en gaan we truffels zoeken.

Rolf-Inge-Le-Marche (1)

In de rest van het jaar begeleiden wij reizen in heel Italië, dit najaar bijvoorbeeld in Calabrië waarbij wij de reiziger niet alleen met de cultuur en historie laten kennis maken, maar ook met de lokale keuken en tradities.

In de komende blogs zullen wij jullie meer vertellen over het onbekendere deel van Italië, van onze eigen provincie Le Marche tot aan Calabrië. Wil je al meer weten over ons huis of onze reizen, kijk dan eens op www.marchevakanties.nl of www.aeneastravel.nl.’

Ciao!
Rolf & Inge

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *