Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » B&B il settimo borgo – pure passie in Le Marche
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

B&B il settimo borgo – pure passie in Le Marche

Het runnen van een bed & breakfast is voor velen een droom. Voor Herman & Marion komt het voort uit pure passie. Op een paradijselijke plek in Le Marche, bij Corinaldo, een van de mooiste dorpjes van Italië, runnen ze dit jaar hun tiende seizoen op ‘il settimo borgo’.

bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-16bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-1

Herman: ‘Het openen van een bed & breakfast was een logisch gevolg én vervolg van gepassioneerde loopbanen waarbij klantgerichtheid, collegialiteit, gastvrijheid en vriendschap altijd bovenaan stonden. Deze kenmerken worden door gasten altijd herkend. Heel vaak horen we ‘Het zit in jullie genen, het komt uit jullie poriën!’ Een mooier compliment kun je niet krijgen!

We zijn hier dan ook helemaal in ons element. Na leuke carrières kregen we in 2008 de mogelijkheid om een volgende stap in ons leven te zetten. Op zo’n moment helpt het om aan jezelf te vragen en in één zin samen te vatten: wie ben je en wat wil je? Die vraag is niet moeilijk te beantwoorden, maar wel lastig om het in één zin samen te vatten. Ik kwam tot het volgende: ik ben een kunstenaar die een gezellige ambiance wil en kan creëren, met/of voor anderen, op zoek naar vrijheid en rust.

Die vrijheid en rust vonden we in Italië. Na vele vakanties in diverse Italiaanse regio’s gingen we ineens met een heel andere kijk op pad, op zoek naar een thuis in Midden-Italië. Na twee korte reisjes was het overduidelijk: het zou Le Marche worden. Maar de regio is groot en divers, van noord naar zuid ongeveer als van Friesland naar Limburg.’

settimo-borgo-1 settimo-borgo-7

Marion: ‘Daarom hebben we de tijd genomen om Le Marche te ontdekken, om uit te vinden waar we ons met ons gezin prettig zouden voelen en waar we onze gasten hetzelfde zouden kunnen geven als waar we zelf tijdens onze vakanties van genoten.

Uiteindelijk viel ons oog op Corinaldo, een van de mooiste Italiaanse burchtstadjes, ‘onder de rook’ van de gezellige badplaats Senigallia. Wandelend door het pittoreske middeleeuwse centrum, waar we hartelijk worden begroet, realiseren we ons telkens weer hoe dankbaar we zijn dat we Corinaldo hebben gevonden.’

bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-7

Herman: ‘In 2009 gingen we vanuit Corinaldo op zoek naar een thuis. Bij het zien van het pand, dat nu ‘il settimo borgo’ vormt, viel alles samen. Een locatie op veilig toegankelijke loopafstand naar het pittoresk historisch centrum met horecagelegenheden. Een locatie waar zowel de kamers als de appartementen een eigen badkamer hebben – én een privé-entree op de begane grond. Heerlijk ’s ochtends de deur uit stappen en zo de gezellige tuin in te kunnen wandelen geeft een geweldig vrij gevoel.

bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-4bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-5bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-3bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-14

Sinds 2010 prijkt op de homepage van onze website dan ook Verliefd! Voor ons is dat dé expressie van hoe wij ons voelen hier in Corinaldo, in Le Marche. Het was liefde op het eerste gezicht en nog altijd overvalt ons elke dag opnieuw een (h)eerlijk warm gevoel van vrijheid, vlinders, blijdschap, ontroering en rust.

Gelukkig herkennen onze gasten dit gevoel. Ook zij worden verliefd; we zien dan ook veel gasten  terugkomen. Terugkeren op ‘il settimo borgo’ wordt ervaren als thuiskomen, een plek waar niets moet en bijna alles mag. Een plek waar wij al jaren genieten van en met onze gasten, onder het genot van een pizza- of lasagne-avond of een wijnproeverij, met gezellige gesprekken die vaak gepaard gaan met een lach en soms met een traan.

bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-10 bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-11settimo-borgo-8

We omschrijven het vaak als ‘Italiaans genieten met een vleugje Brabantse gezelligheid’ en onze gasten weten inmiddels dat dit de perfecte combinatie is voor een onbezorgde vakantie onder de Italiaanse zon.’

Marion: ‘We herinneren het ons nog als de dag van gisteren, het moment dat we met onze twee zonen in een klein autootje met een veel te grote en te zwaar beladen aanhangwagen richting Corinaldo vertrokken. Onze dochter bleef in Nederland om haar studie in Breda af te maken. Inmiddels werken onze drie kinderen in de horeca verspreid over Europa. We hebben onze passie dus goed doorgegeven…

Maartje woont samen met haar Italiaanse partner Roberto inmiddels in Lissabon en zij managen daar samen Pizzeria Senhor Abel, die zij mede geopend hebben in december 2017. Jordi is compagnon van en werkt bij restaurant Paparazzi in Cala d’Or op Mallorca en Stan is na het behalen van zijn horecaopleiding in Senigallia nu bedrijfsleider bij Ristorante L’Origine in Lissabon, dat in maart 2019 geopend is.

En wij, wij genieten heerlijk in Corinaldo. Aan de vooravond van ons jubileumseizoen, met diverse Zoover Gold Awards aan de muur,  verheugen we ons alweer op de gasten die gaan komen. Oude bekenden zien we ‘thuiskomen’ en nieuwe gasten zien we verliefd worden zodra ze hier binnenstappen.

Non sognare la tua vita, vivi il tuo sogno!

bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-15bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-9

Maar ook buiten het seizoen zitten we niet stil. Onze passie reikt verder dan alleen onze eigen bed & breakfast. Zo ben ik, Marion, inmiddels voor het vierde jaar, in onze rustige winterperiode, in Gambia mensen gaan helpen, mensen die hulp heel hard nodig hebben. Het eerste jaar heb ik via Travel Active vrijwilligerswerk gedaan op een lagere school en voor de stichting Future for Young People heb ik gewerkt met gehandicapten en meegeholpen op een zorgboerderij.

Bij terugkomst op ‘il settimo borgo’ hebben we enkele sponsoractiviteiten opgezet zoals de verkoop van eigengemaakte limoncello en olijfolie van onze eigen olijfbomen. Deze opbrengsten en veel vrijwillige donaties hebben geresulteerd in een mooi bedrag dat ik inmiddels gebruikt heb voor onder andere het opstarten van een kruidenierswinkeltje voor een Gambiaans gezin, om het schoolgeld te betalen zodat inmiddels tien kinderen naar school kunnen, en heb ik een waterput kunnen laten aanleggen in het droge arme binnenland.

Herman: ‘Mijn tweede passie ligt in het verlengde van onze eigen verhuizing naar Italië. Ik adviseer in onroerend goed voor geïnteresseerden die open staan voor en uitkijken naar een Italiaans avontuur. Dit in de hoop dat zij zich net zo prettig gaan voelen in Le Marche als wij. Aan deze intensieve samenwerking hebben we inmiddels hele leuke contacten overgehouden.

settimo-borgo-2bed-breakfast-il-settimo-borgo-corinaldo-le-marche-6

Daarnaast oriënteren en ontwikkelen wij ons continu verder in de lokale keuken, de Italiaanse cultuur en natuurlijk in de heerlijke regionale wijnen. Er valt hier nog zoveel te ontdekken…’

‘il settimo borgo’
Viale degli Eroi 78, Corinaldo

www.ilsettimoborgo.it | info@ilsettimoborgo.it
0039-3345445873 | 0039-0717975841

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Een fantastische B&B, zeker een aanrader! Het ligt op een erg mooie plek met leuke stadjes en stranden in de omgeving. De kamers zijn ruim en schoon en de service is super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *