Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Campagnano di Roma – pleisterplaats op het laatste deel van de Via Francigena

Ten oosten van het Lago di Bracciano ligt Campagnano di Roma, een klein dorp dat als pleisterplaats dient op het laatste deel van de Via Francigena, tussen Viterbo en Rome. Pelgrims en andere bezoekers vinden er onderdak bij Ostello Campagnano of bij B&B Case nel Borgo.

De middeleeuwse borgo van Campagnano wordt door reizigers al eeuwenlang gebruikt om even bij te komen en op te laden voor ze hun weg naar Rome vervolgen. Ook de moderne pelgrim vindt er een warm welkom, in harmonie met de natuur en ver weg van de drukte van de stad.

Hier val je in slaap bij het ruisen van de wind en word je gewekt door het vrolijke gezang van vogels of door de geur van vers gezette koffie. Al na één nacht ben je uitgerust genoeg om je reis naar Rome te vervolgen, al kunnen we ons ook voorstellen dat je wat langer wil genieten van het karakteristieke Campagnano en de rust die je hier omgeeft.

Ostello Campagnano

Campagnano ligt aan de Via Francigena, halverwege Viterbo en Rome. Het is de perfecte pleisterplaats voor de laatste honderd kilometer die de pelgrims nog scheiden van het Sint-Pietersplein.

Om even op adem te komen tijdens dit laatste stuk, opent Ostello Campagnano – bestaande uit Ostello Gheltrude en Ostello Sant’Andrea – de deuren voor pelgrims, maar ook voor natuurliefhebbers en rustzoekers die willen genieten van de schoonheid van het platteland.

Je kunt er heerlijk uitrusten en opladen, maar ontmoet er meestal ook andere wandelaars met wie je tips en ervaringen kunt delen. Er zijn hier heel wat mooie vriendschappen ontstaan, met de liefde voor wandelen als grote gemene deler!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de website van Ostello Campagnano. Je kunt ook altijd contact opnemen met Monica via info@ostellocampagnano.it of via 0039-3316004982.

Monica, de eigenaresse van het hostel, maakt ook deel uit van Associazione Mediterraid, een organisatie die niet alleen groepswandelingen organiseert maar ook zorg kan dragen voor bijvoorbeeld bagagetransport en andere hulp tijdens je pelgrimstocht.

B&B Case nel Borgo

Een andere fijne slaapplek in Campagnano is B&B Case nel Borgo, met kamers die verspreid liggen over het historisch centrum van Campagnano. Zo voel je je echt even een dorpsbewoner en logeer je tussen de Italianen, die graag een praatje maken en je meer vertellen over ‘hun’ dorp.

Als je meer van Campagnano en omgeving wil ontdekken, dan organiseren de medewerkers van de bed & breakfast samen met Associazione Mediterraid verschillende uitstapjes, van mooie wandelingen tot proeverijen of zelfs een Francigena Food Tour.

Voor meer informatie neem je een kijkje op de website van Case nel Borgo. Je kunt ook altijd contact opnemen via casenelborgo@casenelborgo.it of via 0039-3316004982.

Volg de Via Francigena van Viterbo naar Rome

Wil je altijd nog een keer – een deel van – de Via Francigena wandelen? Dan ben je in dit gebied in goede handen bij Associazione Mediterraid, die langs de route van de Via Francigena een aantal mooie wandelingen organiseert. In deze blog vertellen we je daar meer over!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *