Home » Reizen door Italië » Klaar voor vertrek! Ciao tutti’s reisplannen voor september
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Klaar voor vertrek! Ciao tutti’s reisplannen voor september

Ciao tutti! Nu we jullie gisteren negen tips voor een heerlijke nazomer in Italië hebben voorgeschoteld, vertellen we vandaag waar we zelf komende weken te vinden zijn. De tickets zijn geprint, de koffers gepakt (of zo goed als), de plannen gesmeed en de must do’s en must sees genoteerd.

Italië-koffer-label-reizen

Carpe diem bij het Gardameer
Hans is de eerste die vertrekt, om te genieten van Bergamo, Mantova, Verona en allerlei ander moois rondom het Gardameer. Na de enthousiaste verhalen van Saskia proeft hij van de tortelli alla zucca, ontdekt hij met zijn vriendin romantisch Verona en plukt hij de dag bij B&B Carpe Diem in Solferino, net als kat Giangi daar elke dag opnieuw doet. En als het weer een beetje mee zit, neemt hij vast nog even een duik in het Gardameer!

B&B Carpe Diem Solferino Giangi 2

From Rome with love
Saskia en Willemijn keren in september een weekje terug naar een van hun grote liefdes: la bella Roma. Voor de special van oktober leggen ze de romantische kant van de stad vast, met tal van tips voor en verhalen over de stad van de liefde.

Romantisch-Rome-stad-van-de-liefde

Daarnaast speuren ze ook naar nieuwe culinaire adresjes, mooie tentoonstellingen, fotogenieke hoekjes en alles wat Rome zo uniek maakt. De nog altijd hippe wijk Monti staat op het ‘struin’lijstje, maar ook Trastevere wordt weer eens met een uitgebreid bezoek vereerd.

skyline-Rome

Uitvalsbasis is dit keer appartement Colosseum Garden, vlak bij het Colosseum. Dat betekent dat we niet ver hoeven lopen om naar de uitgerolde Zuil van Trajanus te kunnen gaan kijken, die tijdelijk tentoongesteld wordt aan de Via Alessandrina (vlak bij het Forum van Trajanus), dat een hardlooprondje over het Circus Maximus zorgt voor een mooi evenwicht na een pizza bij Pizzeria Li Rioni en dat de altijd fascinerende San Clemente binnen handbereik ligt. Inspirerende blogs en een romantische Special volgen zodat jullie mee kunnen genieten!

Italië-liefde

The Big Apple & Little Italy
Na Rome verruilt Saskia de Italiaanse bodem even voor de Amerikaanse, tijdens een reis naar New York. Het is de eerste keer in La Grande Mela, oftewel The Big Apple, dus uiteraard staan alle hoogtepunten als het Vrijheidsbeeld, Rockefeller Center, Central Park, Eataly en The Metropolitan Museum op het programma, maar het wordt ook een Italiaanse ontdekkingstocht.

Eataly-New-Yorkfoto: Eataly

Saskia gaat onder andere op zoek naar het nieuwe Little Italy, naar de beste pizza van New York, naar de lekkerste espresso van de stad en naar Italiaanse delicatessen op Chelsea Market. Verslag volgt na terugkomst, want elke minuut in New York wordt besteed aan al het moois en lekkers in de stad!

Suizende pijlen in Sansepolcro
We vertelden het vrijdag al, Sophie gaat op pad in Sansepolcro. Vanmiddag een uitgebreidere vooruitblik op haar bijzondere weekend terug in de tijd!

Palio-Balestra-Sansepolcro (10)foto: Società Balestrieri Sansepolcro

Feeling good in Monferrato!
Willemijn begint zo langzamerhand een ware Piemonte-expert te worden… Eerder ontdekte ze voor Ciao tutti al de wondere wereld van Barolo, tartufi en noccioli in de adembenemende Langhe e Roero en de bijzondere rijstvelden bij Vercelli, Novara en Biella. Half september mag ze opnieuw door Piemonte reizen, dit keer op ontdekkingstocht langs de culturele, kunstzinnige, natuurlijke en uiteraard ook de culinaire hoogtepunten van Monferrato tijdens de Feeling Good Monferrato Blog Tour.

Monferrato-Piemonte

Met dat feeling good zal het wel goed komen: Monferrato is niet alleen bekend vanwege de rijke geschiedenis en de prachtige natuur, maar ook vanwege het feit dat het een van de beroemdste wijnstreken van heel Italië is… Natuurlijk zullen we haar ongetwijfeld mooie en smaakvolle reiservaringen op de voet volgen, via hashtag #feelingoodmonferrato. Eenmaal thuis zal Willemijn op Ciao tutti nog eens uitgebreid in woord en beeld verslag doen van haar derde ontdekkingsreis door Piemonte.

Flaneren in Florence
Maar het feest is nog niet voorbij. Eind september vliegt Saskia nog even naar Florence. Ook hier zijn er weer volop tentoonstellingen te bezoeken en adresjes om te testen. Sophie heeft al een heel lijstje klaar liggen, van koffiebarretjes tot nieuwe restaurantjes. Maar Saskia gaat ook op zoek naar bijzondere plekken voor nieuwe verhalen. Na tien jaar zijn er – gelukkig – nog altijd onontdekte hoekjes en legendes te vinden…

lantaarn-Florence

Reisinspiratie in Rimini
Rimini is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je het hebt over reisinspiratie. In oktober verandert de stad echter even in een waar walhalla voor reizigers, tijdens TTG,een grote beurs voor iedereen die werkzaam is in de reisbranche. Tijdens dit congres is er ook een evenement speciaal voor travel bloggers TBDI (Travel Blogger Destination Italy), waar Saskia, Sophie en Willemijn van de partij zullen zijn. Drie dagen lang worden we ondergedompeld in reisinspiratie, om daarna nog een blog tour te maken. Waarnaartoe is nog niet bekend, maar het zal vast weer een mooie bestemming worden.

TBDI-Italië-Rimini

Via onze blogs laten we jullie meegenieten, maar wie tijdens de reizen nóg meer foto’s en sneak previews wil zien, kan ons ook volgen op Instagram, Facebook en Twitter.

Klaar voor vertrek? Andiamo!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *