Home » Reizen door Italië » Je eigen wifi-hotspot in Italië
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Je eigen wifi-hotspot in Italië

Veel Italiaanse plekken die we bezoeken hebben alles: die heerlijke Italiaanse cultuur, die bijna niet in woorden is uit te drukken, oude mannetjes op een pleintje, een authentieke koffiebar met sterke espresso, trotse inwoners, een paar originele kunstwerken, een kleine osteria zonder menu en rondrennende bambini die de duiven op het pleintje opjagen.

In al die Italiaanse dorpjes is er alleen nog bijna nergens wifi te vinden, iets wat toch onmisbaar is als we jullie willen laten meegenieten van onze Italiaanse avonturen. Daarom nemen we ons eigen wifi-netwerk mee op reis!

Dankzij Wereldwijd Wi-Fi kunnen we daardoor werkelijk overal online zijn: op een dorpspleintje, op de skipiste, in de trein, op het strand en als je zou willen zelfs in een Venetiaanse gondel of op de koepel van de Duomo in Florence.

De voordelen op een rijtje:
*altijd en overal bereik, tot maximaal vijf verschillende apparaten
*e-mailen, bloggen en browsen zonder hoge datakosten
*geen verrassing achteraf: je stelt van tevoren zelf je pakket samen
*gebruiksvriendelijk: binnen een minuut online

Hoe werkt het?
Wereldwijd Wi-Fi stuurt je gratis per post een draadloze router op, die MiFi wordt genoemd. Deze MiFi is vooraf zo ingesteld dat je met één druk op de knop draadloos kan internetten op je buitenlandse bestemming. In de MiFi zit namelijk een simkaart die geschikt is voor mobiel internet in dat land. Het mobiele internet wordt door de router omgezet in een lokaal Wi-Fi netwerk, waarmee je met maximaal vijf apparaten tegelijk gebruik kan maken van internet. Behalve een MiFi krijg je ook een korte handleiding en een oplader opgestuurd. Als je weer terug in Nederland bent, kun je alles weer gratis retourneren door middel van de meegeleverde retourenvelop.

Wat kost het?
Bij je bestelling van de MiFi geef je aan voor welke periode je de MiFi wilt huren. Vervolgens kies je een abonnement dat het best bij je verwachte verbruik past. Je krijgt daarna te zien wat de precieze kosten zijn. Vervolgens betaal je een borg van € 150 en ontvang je ten minste 24 uur voor je vertrek de MiFi. Na afloop van je reis stuur je alles in de retourenvelop gratis naar ons terug. Nadat we de MiFi ontvangen hebben storten we de borg, minus de gemaakte kosten, naar je terug.

Meer informatie en bestellen
Wil je meer informatie of een eigen MiFi bestellen voor je komende vakantie, kijk dan op de website van WereldWijd Wifi. Lezers van Ciao tutti krijgen tot en met 31 oktober 2013 bovendien 20% korting op een databundel voor Italië. Gebruik hiervoor bij je bestelling de code ciaotutti.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Voor onze vakantie in Italië heb ik een dongel en koop elk jaar in Italië een simkaart van 3G, dit kost 15 euro voor 100 uur internet. Deze simkaart is 1 maand geldig.

  2. Ciao Henny,
    dat is een goed alternatief, maar ik denk alleen op je laptop dan bruikbaar (voor tips om er dan ook je smartphone, andere computers en eventuele tablets aan te koppelen houd ik me aanbevolen). En hoe zit het met de snelheid, kun je makkelijk grote bestanden (foto’s en filmpjes) versturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *