Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Italië op de gevoelige plaat

Italië is een land waar je nooit uitgekeken raakt. Met de camera bij de hand kun je iedere vakantie weer nieuwe, verrassende dingen vastleggen. De 10 meest fotogenieke plekjes van Italië hebben we al eens voor je op een rijtje gezet; vandaag geven we twee tips voor hoe je de meest bijzondere plekken, activiteiten en herinneringen het beste vast kunt leggen tijdens je reis door Italië.

foto-camera-Italië

Spontaniteit
Er is veel te fotograferen als je op vakantie bent, maar de foto’s waar je later waarschijnlijk het meeste waarde aan hecht, zijn de foto’s waar je vrienden en/of familieleden op staan. Je kunt natuurlijk een aantal standaardfoto’s maken, waarbij iedereen poseert voor een of andere toeristische trekpleister, maar vaak zijn niet-geposeerde foto’s een stuk leuker.

pasta-maken-Cavriana (11c)

Een foto waarbij iedereen gezellig aan tafel zit te genieten van een heerlijk bord pasta, geeft veel beter de sfeer van het moment weer dan een foto waarop iedereen zijn standaardlach in de camera lacht. Stap dus af en toe even uit het moment en laat iedereen verder zijn gang gaan. De eerste paar minuten is iedereen zich heel bewust van de camera, maar al gauw worden de gesprekken hervat. Op dat moment, als niemand het meer zo in de gaten heeft, schiet jij de beste foto’s.

pasta-maken-Cavriana (21)

Bedachtzaamheid
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je vakantie door je fotocamera beleeft, maar de ‘perfecte’ foto wordt nooit in één keer geschoten. Als je leuke activiteiten onderneemt met je medevakantiegangers, is het leuk om verschillende snapshots te maken. Als je een gebouw of een dorpspleintje op de foto wil zetten, is het juist beter om wat langer na te denken over wat je wilt vastleggen hoe je dit wilt doen.

De Toren van Pisa is al ontelbaar keer vastgelegd, maar je kunt ook eens buiten de kaders denken en er iets origineels van maken. Zoom bijvoorbeeld sterk in en focus op de details, zoals een deel van de zuilengalerij of juist de hellingshoek van de basis.

Leaning Tower of Pisa

Daarbij is het heel belangrijk om in de gaten te houden wat je allemaal in beeld brengt. Foto’s worden een stuk mooier als je de vuilniszakken, de snelweg op de achtergrond, rare mensen et cetera uit beeld kunt laten. Kies ook eens voor een ander perspectief: ga op een bankje staan, op de grond liggen of juist héél dicht bij de toren staan. Of zoek – na een flinke regenbui – een mooie plas water op voor een mooie weerspiegeling!

Pisa-toren-regen

Mooie fotoalbums of online opslag
Foto’s maak je niet om ze op een geheugenkaartje te laten staan. De mooiste foto’s deel je natuurlijk online en je drukt er een aantal af. Je kunt tegenwoordig heel mooie albums online ontwerpen, bijvoorbeeld bij de Hema. Soms wil je je foto’s echter ook afgeschermd online opslaan, zodat je er altijd en overal bij kunt. Voor de mogelijkheden op dit gebied kun je hier een kijkje nemen – dan ben je voor je volgende reis helemaal voorbereid. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.