Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Italian Storytellers – de leukste tips van locals

Wie denkt aan Italië, denkt aan heerlijk eten – wie heeft er niet genoten van een bord spaghetti, een krokant gebakken pizza of een flink stuk tiramisù? Wie aan Italië denkt, denkt aan la dolce vita, aan prachtige films in nog prachtiger settings, aan Italiaanse mode, stijl en vooral aan de flair waarmee de Italianen la vita zo dolce maken.

Italian-Storytellers

Wie denkt aan Italië, denkt aan het Colosseum in Rome, aan de koepel van de Duomo in Florence, aan de Scheve Toren van Pisa en aan de gondels in Venetië. Wie Ciao tutti al langere tijd volgt, weet dat Italië echter nog zo veel meer is. Meer dan tweehonderd mooie dorpjes prijken op de lijst van de borghi più belli d’Italia, maar er zijn nog minstens vier keer zo veel andere authentieke dorpjes te ontdekken. En zelfs in een stad als Rome liggen er – na ruim veertig korte of langere stedentrips – nog altijd ontelbaar veel verrassingen op ons te wachten.

Op reis in Italië worden we vaak mee op pad genomen door locals, die overal nét even beter de weg weten dan wij en die ons graag helpen om nieuwe plekken te ontdekken. Een van die locals is Eleonora Tramonti, geboren en getogen in Ancona (Le Marche). Haar ouders komen uit Calabrië, het diepe zuiden. Mede dankzij hen en haar studie Toerisme aan de Università di Perugia, heeft Eleonora meer van Italië gezien dan de gemiddelde Italiaan.

Italian-Storytellers-Italië (2) Italian-Storytellers-Italië (3)

Want hoewel Italianen ontzettend trots zijn op hun eigen dorp of hun eigen stad, weten ze van de rest van hun land vaak maar bar weinig. Met enige regelmaat zitten we met Italianen aan het ontbijt in een bed & breakfast en als ze dan vertellen waar ze vandaan komen, zijn ze oprecht verbaasd als wij weten waar die plek ligt. Als we dan ook nog wat leuke feiten over hun woonplaats weten te vertellen, slaan ze helemaal steil achterover. Vaak vragen ze ons dan ook om tips voor hun weekendje weg, hetgeen resulteert in geanimeerde gesprekken en nog maar een cappuccino.

Met Eleonora was dat van begin af aan anders: zij vertelde ons verhalen die we nog niet kenden, gaf suggesties voor bijzondere musea, kunstenaars en restaurantjes die we echt uit moesten proberen – en die altijd een schot in de roos bleken te zijn.

Eleonora genoot zo van het delen van al die mooie plekken in ‘haar Italië’, dat ze besloot om er haar werk van te maken. Ze richtte Italian Storytellers op, een website waar je tal van inspiratie vindt voor een bezoek aan Italië.

Italian-Storytellers-Italië-website

Hier komt het échte Italië tot leven door een grote verscheidenheid aan culinaire lekkernijen, door creatieve Italianen die hun kunst of ambacht graag met je delen, door ‘verborgen’ plekken die Italianen graag aan je laten zien, door duizenden jaren geschiedenis die nog steeds voortleeft in elk dorp of elke stad die je bezoekt.

Inmiddels is Italian Storytellers flink gegroeid – met in elke regio wel één of meer locals / storytellers die hun Italiaanse verhalen delen. Een deel van deze verhalen kun je lezen op de blog van Italian Storytellers, maar het leukste is natuurlijk om deze verhalen zelf te ervaren.

Op de website van Italian Storytellers vind je verschillende mogelijkheden om die ervaring zo perfect mogelijk in te vullen, met onder meer art & culture, food & wine, nature & sports, Made in Italy, wellbeing en swimming & sunbathing. Onder elk kopje vind je zorgvuldig geselecteerde belevenissen en ervaringen. Verwacht geen standaard-tours, maar een kijkje in het échte Italië en honderd procent Italiaanse verhalen.

Italian-Storytellers-Italië (1) Italian-Storytellers-Italië (1a)

Mocht je vragen hebben over een of meer van de activiteiten, of ben je op zoek naar een ervaring op maat, dan kun je altijd contact opnemen met Eleonora via info@italianstorytellers.com. Inspiratie opdoen kan naast de website ook via Facebook, Twitter en via de nieuwsbrief van Italian Storytellers.

Daarnaast zal Eleonora ons ook hier op Ciao tutti regelmatig op de hoogte houden van haar belevenissen, op reis door het altijd veelzijdige Italië…

Italian-Storytellers-Italië-Eleonora-2

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *