Download gratis de Ciao tutti app

Help, mijn dochter is getrouwd!

Italian-Residence-trouwen-in-italie-Faenza (1)

Dit is de vierde en laatste blog van Marianne, met een prachtig verslag van de bruiloft van haar dochter in Italië. Marianne: ‘Vanwege de intensieve voorbereiding hadden we er vertrouwen in dat het een mooi feestje zou worden. Maar dat het zó prachtig en sprookjesachtig zou worden, dat had niemand durven dromen…

Italian-Residence-trouwen-in-italie-Faenza (2)

Op zaterdag 23 juli arriveerde de familie (elf volwassenen en vier kinderen) bij de huwelijkslocatie. Klaar voor een week feest!

Alles was zo tot in de puntjes door Cristel en mijzelf voorbereid en doorgesproken met de locatie, dat Cristel geen enkel stressmomentje gehad heeft. Samen met Evert heeft ze de hele week lekker kunnen genieten van alle mooie momenten.

Italian-Residence-trouwen-in-italie-Faenza (4) Italian-Residence-trouwen-in-italie-Faenza (6)

Met de locatie was van te voren alles doorgesproken: van wat er wanneer gegeten zou worden tot welke wijn geschonken werd, hoe de aankleding eruit moest zien en nog meer details die bij een bruiloft onvermijdelijk zijn. Ze hebben alles tot in de finesses uitgevoerd. Er was niets dat niet klopte, niets dat niet smaakte en iedereen stond elke dag klaar met een glimlach. Niets was te veel en niets was te gek.

Ook belangrijk: er waren geen financiële tegenvallers achteraf, alles liep zoals afgesproken. Wat een toplocatie – zeker om te trouwen! We hebben ook nog een mooie wijnproeverij gehad op deze wijnboerderij, met prachtige wijnen. Iedereen heeft van het zwembad kunnen genieten, van de fantastische Italiaanse keuken en van het mooie weer.

Op woensdag kwamen er nog eens twintig vrienden bij met nog een aantal kinderen om het feest mee te kunnen vieren. De trouwdag was vastgesteld op donderdag 28 juli. De tolk had alles geregeld bij het gemeentehuis, dus ook daar waren geen zorgen over. De kapper was al besproken in oktober; hij kwam twee dagen voor de trouwerij een proefkapsel maken. Op de dag van de trouwerij kwam hij op locatie, om in alle rust mijn dochter om te toveren tot de prachtige bruid die de foto’s doen bewijzen.

Italian-Residence-trouwen-in-italie-Faenza (3)

We hadden een bus geregeld om de hele groep te vervoeren naar het prachtig gemeentehuis van Faenza. Van de ceremonie in Italië moet je niet teveel verwachten, dat is heel formeel en totaal niet persoonlijk. De sfeer van de locatie, met schitterende fresco’s, en de bordesscène, maakten dat echter weer meer dan goed.

Na de ceremonie was er een uitgebreide lunch in de tuin. Het kersverse bruidspaar kwam binnen volgens oude Italiaanse gewoonte, onder een boog van vrienden handen met de tarantella Mezza Luna als begeleiding.

Italian-Residence-trouwen-in-italie-Faenza (9)

In de schaduw van de bomen stonden lange tafels vol met overheerlijk eten. Aan het eind van de middag zijn de bruid en bruidegom met de fotograaf op pad gegaan naar de betoverende Calanchi-heuvels, voor een serie mooie foto’s. In de tussentijd konden de gasten een verfrissende duik in het zwembad nemen.

Om 20.00 uur begon het tuinfeest, met een geweldige band en finger food, waaronder deze tonijntartaar. Er werd tot in de late uurtjes gefeest, met als klein intermezzo het aansnijden van de zeer bijzondere taart. Deze lijkt niet op de taarten zoals we in Nederland gewend zijn, maar was heel lekker!

Italian-Residence-trouwen-in-italie-Faenza (7) Italian-Residence-trouwen-in-italie-Faenza (8)

Op vrijdag, de dag na de bruiloft, kon iedereen nog een dagje bij het zwembad chillen, bijpraten en nagenieten. Er werd een pizza/pasta lunch geserveerd en ’s avonds nog een uitgebreid viergangendiner. Op zaterdag was het tijd om afscheid te nemen en ging iedereen weer zijns weegs, met prachtige herinneringen als bagage.

Voor mij als moeder was het puur genieten. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik maar twee kinderen heb, ik zou dit elk jaar wel willen doen… Heb jij trouwplannen, mail me dan gerust – ik zorg persoonlijk voor een onvergetelijk feest!’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

 1. Amarens Schuurmans

  Hallo Marianne,

  Leuk je blogs te lezen over de trouwerij van jouw dochter. In de laatste geef je aan je te mailen als je plannen hebt, maar ik kan nergens een mailadres vinden. Hoe kan ik je bereiken?

  Ciao,
  Amarens

 2. Ciao Amarens,

  de website van Marianne – Italian Residence – staat in de blog vermeld > https://www.italianresidence.nl/
  Hier vind je alle contactgegevens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *