Download gratis de Ciao tutti app

Help! Mijn dochter gaat trouwen in Italië

Een paar jaar geleden maakten we kennis met Marianne, net als wij zó verliefd op Italië dat ze er haar werk van maakte. Een tijdje terug mailde Marianne ons met het nieuws dat haar dochter volgend jaar gaat trouwen in Italië. Zou het niet leuk zijn om de lezers van Ciao tutti een inkijkje te geven in hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken?

Dat leek ons wel wat – dus vanaf vandaag geeft Marianne regelmatig een update over de bruiloftsvoorbereidingen. Maar vandaag vertelt ze eerst waar de liefde voor Italië vandaan komt.

agriturusmo-Emilia-Romagna-Italian-Residence (5)

Marianne: ‘In 1997 gingen we met het hele gezin op vakantie in Umbrië. We verbleven op een mooie agriturismo met waanzinnige vergezichten en een Italiaanse mamma die de sterren van de hemel kookte.

Fiorella heette ze. Ze had maar één tand maar koken kon ze als de beste. Ik proef nog steeds haar crostata di marmellata. Alles wat ze op tafel toverde, was gebaseerd op een traditioneel gerecht uit de streek of had een lange geschiedenis als bijzonder familierecept. Alles kwam vers van het land.

Deze vakantie heeft mijn leven veranderd. Niet zozeer vanwege die overheerlijke crostata, maar vooral vanwege mijn enorme enthousiasme voor het concept agriturismo. Ik had Italiaans gestudeerd om me ter plaatse verstaanbaar te kunnen maken en dat bleek een goede investering. Ik werd gevraagd om agent te worden voor de agriturismo. Van een tevreden klant werd ik zo verhuurder van ‘onze’ agriturismo en enkele andere omliggende locaties.

Nu, bijna achttien jaar later, beheer ik met ItalianResidence.nl een aanbod van vele duizenden villa’s en agriturismo’s en verzorg met veel liefde mooie vakanties voor elke Italiëliefhebber.

agriturusmo-Emilia-Romagna-Italian-Residence (2) agriturusmo-Emilia-Romagna-Italian-Residence (3) agriturusmo-Emilia-Romagna-Italian-Residence (6)

De liefde voor het land, de natuur en de cultuur heb ik overgedragen op mijn dochters, die jarenlang mee gingen als ik verschillende locaties ging bezoeken. Nog elk jaar proberen we een familiereünie te plannen in dit mooie land, dat zo veel moois te bieden heeft.

Deze achtergrond heeft mijn dochter Cristel en haar verloofde Evert doen besluiten om in 2016 hun huwelijk in Italië plaats te laten vinden. En ik heb de eer hun weddingplanner te mogen zijn!

De trouwlocatie hebben we al gevonden: een schitterende agriturismo in Emilia-Romagna, in de buurt van Faenza. Een ideale plek, op slechts veertig minuten van de luchthaven van Bologna, zodat de gasten makkelijk naar de plek van bestemming kunnen vliegen.

agriturusmo-Emilia-Romagna-Italian-Residence (1) agriturusmo-Emilia-Romagna-Italian-Residence (4) agriturusmo-Emilia-Romagna-Italian-Residence (9)

In de komende maanden zal ik jullie op de hoogte houden van alle voorbereidingen, maar eerst deel ik nog graag het recept van de taart die me – mede – verliefd deed worden op Italië: Fiorella’s crostata di marmellata.’

crostata

Hiervoor heb je nodig: 250 gram bloem (liefst de Italiaanse doppio zero (00) bloem) | 100 gram suiker | 225 gram ongezouten boter | 1 zakje vanillesuiker | 1 ei | sap van een halve citroen | 12 eetlepels jam met hele vruchten (naar keuze)

Meng de bloem en de suiker door elkaar. Meng er ook de boter door. Voeg de vanillesuiker, het ei en het citroensap toe. Kneed het deeg tot een bal. Voeg indien nodig nog een eetlepel water toe.

Laat het deeg 20 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 180°C (gasoven stand 4).

Rol het deeg uit en verdeel het in tweeën. Bekleed met de helft van het deeg de bodem van een ronde vlaaivorm (met een diameter van circa 20 centimeter). Verdeel de jam over de bovenkant van het deeg.

Rol het resterende deeg uit en snijd het in repen. Maak met deze repen een roosterpatroon over de jam.

Bak de crostata circa 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is. Laat de taart afkoelen voor je hem serveert.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

 1. Ciao Marianne, wat een leuk stukje heb jij geschreven. De trouwlocatie is inmiddels bekend maar de fotograaf?
  Ook ik ben een groot liefhebber van Italie en heb al vele shoots gedaan.waaronder 1 in Lago d’Orta.
  Mocht je nog een fotograaf zoeken dan hou ik mij aanbevolen.
  Beeldige groet,
  Dave Lans
  06-18870255

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *