Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Groeten uit Italië

ansicht-uit-Italie

Voor de zomer deden we een oproep aan alle Italiëgangers om ons een ansichtkaart uit la bella Italia te sturen. Nou, dat hebben we geweten! We werden bijna elke dag getrakteerd op saluti da Sanremo, een schitterende zonsondergang uit Matera, groeten vanaf het Gardameer, vele grazie milles voor de leuke tips uit alle delen van Toscane, foto’s van een bijzonder kerkje in Umbrië, een vrolijk gekleurd Ciao! uit Ligurië, een schitterende collage uit Rome en veel, veel meer moois.

Voor de Ciao tutti-collega’s die niet in Italië zaten, was deze berg post soms wel even slikken. Want al die vrolijke groeten uit Italië zorgden hier wel voor een beetje heimwee. We ontdekten zelfs een aantal nieuwe pareltjes aan de Italiaanse horizon dankzij jullie enthousiaste verhalen die achter op de prachtige plaatjes waren opgetekend.

Helaas kunnen we niet alle fans die een kaartje hebben gestuurd belonen met een (kook)boek of reisgids, maar we willen jullie uiteraard wel allemaal heel hartelijk danken voor al die zonnige post!

De 10 gelukkige winnaars die wel in de prijzen zijn gevallen, lichten we hieronder uit, voor een reis door de laars aan de hand van 10 ansichtkaarten:

ansicht-uit-Italie-1

Ciao! De vrolijke kleuren van de dorpjes aan de Ligurische kust spat van deze kaart af. Marian mag binnenkort een net zo kleurrijke verrassing van ons tegemoet zien!

ansicht-uit-Italie-2

Deze schitterende liefdesverklaring kregen we uit Verona, stad van de liefde. We kenden al de ansichtkaart met alleen Ti Amo erop, maar dit Hai capito (‘Heb je dat begrepen?’) maakt ‘m helemaal af. En anders doet de boodschap op de achterkant dat wel, waarop Ada en Freek schreven: ‘Wij houden van Italië en we houden van Ciao tutti. Want jullie laten ons elke keer nog meer genieten van onze grote liefde.’ Dat compliment zullen we niet snel vergeten – en uiteraard blijven we die liefde hier delen. Maar Ada en Freek krijgen daarnaast een mooi boekje over hun grote liefde!

ansicht-uit-Italie-3

Een schitterend stadsbeeld van Treviso. Karin schreef ons: ‘Treviso, ofwel Klein Venetië, is niet zo bekend als Venetië. Ansichtkaarten zijn er niet te vinden. Ergens in een kiosk trof ik deze kaart. Vergeeld door de tijd, maar de sfeer is nog hetzelfde.’ We zijn nieuwsgierig naar deze bijzondere sfeer en hopen Karin gauw een keer achterna te reizen. Maar eerst sturen we haar een sfeervol boek.

ansicht-uit-Italie-4

We blijven in het thema van de liefde, met deze kaart van Klaas en Gerda uit Rome. Achterop staat: ‘Roma, that’s amore’. Daar kunnen we helemaal niets tegenin brengen, vandaar dat er een boek vol liefde onderweg is naar Klaas en Gerda.

ansicht-uit-Italie-5

Een dolcissimo kaart uit Verona kregen we van Marleen. Na een rondreis door Italië eindigde Marleen aan het Gardameer, voor een heerlijk dolce far niente. En dolce boek komt naar je toe, Marleen!

ansicht-uit-Italie-6

Zeg Italië en je zegt pasta. Dat geldt nog meer in de omgeving van Parma, waar Patricia en Raymond vakantie vierden. Zij stuurden ons dit bijzondere bord pasta. In ruil krijgen ze een kookboek vol pasta terug, om thuis elke dag na te genieten van de smaak van Parma en omstreken.

ansicht-uit-Italie-7

Uit Rome kregen we deze geweldige fotocollage van Tamar, die zich hiervoor liet inspireren door ‘de leuke collages die ik op jullie site vaak zie’. Het mooiste van Rome op ansichtkaartformaat, waar we elke ochtend tegenaan kunnen kijken, dat verdient een tegenprestatie in de vorm van een mooi boek.

ansicht-uit-Italie-8
De sfeer in Napels werd niet gevangen in een collage, maar in deze geweldige ansichtkaart van een typisch Napolitaans tafereel. Julie schreef: ‘Napels is inderdaad geweldig! Ik was een beetje huiverig, maar dankzij jullie tips hebben we echt van de stad kunnen genieten. We gaan gauw weer terug!’ Voor die volgende keer krijgt Julie van ons een toepasselijke gids!

ansicht-uit-Italie-9

Vera bezocht Carovigno, een plaatsje in Puglia dat voor haar bijzonder is omdat Carovigno ook haar achternaam is. Voor een postzegel moest ze maar liefst 47 minuten in de rij staan op het postkantoor – dat maken we graag goed met een mooi boek!

ansicht-uit-Italie-10

‘Rome bezoeken is als een droom die uitkomt,’ zo schreef Audrey ons. ‘Uiteraard moest ik net als mijn naamgenote op een Vespa door de stad, een ijsje eten bij de Spaanse Trappen en naar de Mond van de Waarheid. Maar dankzij jullie verhalen kon ik nog veel meer echt bijzondere plekken in Rome bezoeken. Als dankjewel een kaartje van mijn naamgenote uit Rome.’ Wij zwijmelen even mee met beide Audreys en sturen de naamgenote van de filmster uit A Roman Holiday een toepasselijk cadeau.

Een troostprijs is er voor Cindy. Zij werd ziek tijdens haar eerste week in Italië en het ging van kwaad tot erger. Door een flinke voorhoofdsholteontsteking gingen alle lekkere Italiaanse luchtjes langs haar heen. Dat maken wij graag een beetje goed, om de periode tot de volgende zomervakantie wat Italiaanser te maken.

Nogmaals, grazie mille voor al jullie ansichtkaarten. Ze hangen hier mooi op een groot prikbord, dus wij reizen elke dag nog even terug naar jullie vakantiebestemmingen. Zo genieten we net als jullie lekker lang na van al die prachtige plekken…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *