Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Giardino Botanico Heller – groene oase in Gardone Riviera

Tussen het hoger en lager gelegen gedeelte van Gardone Riviera ligt een ware ecologische oase, uniek in zijn soort: Giardino Botanico Heller.

Op een oppervlakte van tienduizend vierkante meter vind je in deze botanische tuin een bijzondere collectie plantensoorten uit de hele wereld: edelweiss te midden van orchideeën, metershoge varens tussen hoge granaatappelbomen, primula’s uit Tibet, bamboebosjes, kleine beekjes en watervalletjes, vijvers met koikarpers en forellen, rondvliegende libellen, dolomietrotsjes en cactussen.

Hedendaagse kunst in het groen

Deze grote verscheidenheid aan plantensoorten wordt harmonieus verrijkt met hedendaagse sculpturen van onder anderen Keith Haring, Roy Lichtenstein, Mimmo Paladino en Susanne Schmöger.

Ook Indische en Marokkaanse beelden van André Heller zelf, de Oostenrijkse dichter/kunstenaar die sinds 1988 de trotse eigenaar is van dit paradijs, maken deel uit van de tuin.

Zijn voorganger Arthuro Hruskan, een dokter en tandarts, met een grote passie voor natuur, kocht het terrein rond 1901 en begon met het ontwerp van de tuin tussen 1912 en 1914. Op het terrein staat ook een Venetiaanse villa, waarin André Heller soms verblijft.

Praktische informatie Giardino Botanico Heller

Je vindt Giardino Botanico Heller aan de Via Roma 2 in Gardone Riviera. De tuin is van maart tot oktober elke dag geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Alle praktische informatie voor je bezoek vind je via deze link.

met dank aan de Giardino Botanico Heller voor een aantal foto’s

Il Vittoriale degli Italiani

Nog een bijzondere tuin in Gardone Riviera is Il Vittoriale degli Italiani, het voormalige villacomplex van Gabriele d’Annunzio.

Het strekt zich uit over negen hectare, met uitzicht over het Gardameer. Tussen de laurier- en mirtehagen groeien oleanders, palmbomen, acanthussen, rododendrons, cipressen en olijfbomen.

In de buurt van de oude citroenkwekerij vind je een schitterende rozentuin, maar er staat ook een schip in de tuin! In deze blog lees je er meer over.

Nog meer mooie tuinen en parken

Wil je nog meer mooie tuinen ontdekken? De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan honderd tuinen en ruim zeshonderd pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *