Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

DGtalguide – je digitale gids voor de mooiste routes rondom het Gardameer

Wil je de allermooiste routes rondom het Gardameer ontdekken in je eigen tempo, waarbij er onderweg van alles voor je geregeld is, maar je niet vastzit aan een gids? Boek dan een van de tours van DGtalguide, jouw digitale reisbegeleider rondom het Gardameer!

Toeren in eigen tempo

Of je nu het liefste in je eigen auto rondtoert of een ritje op een Vespa, fiets of e-bike wil maken, met DGtalguide kies je zelf je favoriete vervoermiddel.

Je kunt alleen een route kiezen die je wil volgen, maar leuker is het om een volledige tour te boeken. Je gaat dan nog altijd op eigen gelegenheid op pad, maar het team van DGtalguide zorgt er dan voor dat er onderweg een aantal dingen voor je is geregeld.

Er is bijvoorbeeld al een tafeltje voor je gereserveerd in een fijn restaurant, je krijgt korting bij delicatessenwinkels die bij DGtalguide zijn aangesloten en je kunt een kijkje nemen bij wijnhuizen en kaasmakerijen op de route die normaliter niet voor publiek geopend zijn.

Omdat je de tour voor een bepaalde dag en tijd boekt, zijn de DGtalguide-partners al op de hoogte van je bezoek en hebben ze alle tijd voor je.

Mocht er onderweg iets zijn, dan staat het team van DGtalguide na een Whatsappje of een telefoontje direct voor je klaar.

Een digitale gids vol tips en verhalen

De DGtalguide app is niet zomaar een route-app. De tour bevat namelijk ook verhalen over de bezienswaardigheden en plekken op de route, met informatie die je niet zo snel op internet vindt.

Alle routes zijn met veel zorg, expertise en kennis van de regio samengesteld door de experts van DGtalguide. Zo zijn alle restaurants op de verschillende routes persoonlijk geselecteerd en ben je verzekerd van een culinaire ervaring tussen de locals, op een plek waar je anders niet zo snel zou komen.

De cantina’s (wijnkelders) en caseifici (kaasmakers) die je onderweg kunt bezoeken, zijn kleinschalig. Het zijn meestal familiebedrijven waar al generaties lang de allermooiste en lekkerste producten worden gemaakt. De enthousiaste eigenaren vertellen je er graag meer over als je er bent.

Met je DGtalguide-voucher krijg je bovendien fijne korting bij alle aangesloten partners. Soms krijg je nog een extraatje, zoals een gratis glas wijn of iets te proeven. Je kunt via DGtalguide ook met korting een scooter, fiets of e-bike huren – onder meer bij Motoragazzi.

DGtalguide is nu nog alleen actief rondom het Gardameer, maar zal binnenkort ook routes aanbieden in Toscane en Le Marche. Ook andere regio’s staan op de planning.

Meer dan veertig tours rondom het Gardameer

In totaal zijn er meer dan veertig tours beschikbaar. De tours voeren langs de mooiste plekken rondom het Gardameer, door het groene heuvellandschap vol wijn- en olijfboomgaarden, met onderweg tal van mooie uitkijkpunten vanwaar je spectaculair uitzicht over het Gardameer hebt.

Sommige tours staan in het teken van de natuur, andere hebben een culinaire insteek. Ook is er een aantal wandeltours in Verona. Benieuwd naar alle tours? Neem dan een kijkje op de website van DGtalguide en ontdek het complete tour-aanbod.

Met DGtalguide de Monte Baldo op

Een van de mooiste en meest spectaculaire tours is de Molto Baldo-tour, waarbij je molto, veel, te zien krijgt van het bergachtige gebied aan de oostkant van het Gardameer. Alleen al de route door de vallei van de Adige is mooi, maar het uitzicht dat je vanaf de Monte Baldo hebt over het Gardameer is de échte beloning van deze tour.

Onderweg is er een plekje voor je gereserveerd in een authentiek familierestaurant, waar je met korting kunt genieten van gerechten uit de regio Trentino-Alto Adige. Ook krijg je korting op de tickets voor de stoeltjeslift naar de Monte Baldo en kun je onderweg bij een kleine cantina, die normaliter gesloten is voor toeristen, wijn en lokale producten proeven.

Langs de route ligt ook het Santuario Madonna della Corona, een bedevaartsoord dat tegen de rotsen lijkt aangeplakt.

DGtalguide & Motoragazzi

DGtalguide is een initiatief van Motoragazzi, waar je sinds 2016 de mooiste Vespatours langs het Gardameer kunt boeken. Met de komst van DGtalguide zijn de routes die eerst alleen beschikbaar waren voor klanten van Motoragazzi te koop voor iedereen.

Het grote voordeel van het boeken van een tour via DGtalguide is dat je niet in een groep op pad gaat, maar alle vrijheid hebt. Ook ben je flexibel: je koopt de tour online en downloadt hem vervolgens in de DGtalguide app.

Ben je met de auto op vakantie, maar wil je een tour van DGtalguide op een Vespa of met de fiets doen, dan kun je deze tijdens het online boeken van een tour via DGtalguide huren.

Wil je toch liever met een gids op pad, dan vind je in het aanbod van DGtalguide ook een aantal begeleide tours in Verona, Venetië en rondom het Gardameer. Zo is er voor ieder wat wils en weet je zeker dat je vakantie aan het Gardameer een onvergetelijke ervaring wordt!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *