Ga op pad met onze City Walks!

Fotografiecursus in Emilia-Romagna

Vorig jaar verkenden we samen met de Italiaanse fotograaf Andrea en de Nederlandse journaliste Nina Sardinië en Bologna. Inmiddels wonen Andrea en Nina samen met hun dochtertje Luna in Bologna, het thuis van Andrea. Deze zomer nemen ze je graag mee op pad in de omgeving van Bologna, voor een heerlijke vakantie waarin je ook nog eens leert fotograferen.

Montecorone-Emilia-Romagna

Vanuit de prachtige villa Il Castellaro, in de glooiende heuvels van Emilia-Romagna, ontdek je al het moois van de omgeving – én leert Andrea je hoe je mooie landschappen, pittoreske dorpjes en bijzondere tafereeltjes het beste vast kunt keggen.

Il Castellaro is een achttiende-eeuws landhuis, gebouwd op de fundamenten van een kasteel uit 1200. Een historische plek dus. De kamers zijn basic maar sfeervol ingericht, met oog voor detail. Sommige kamers hebben een prachtig uitzicht op de Appennino Modenesi. Er is één badkamer, die wordt gedeeld door alle gasten.

Il-Castellaro-Emilia-Romagna (2) Il-Castellaro-Emilia-Romagna (3) Il-Castellaro-Emilia-Romagna (4)

Leer fotograferen
Een week lang delen fotografen Andrea Margelli en Matteo Montanari hun kennis over de spiegelreflex- en analoge camera, maar ook leer je zelf ontwikkelen en afdrukken. Je hoeft geen expert te zijn en de lessen kunnen worden afgestemd op individueel niveau. Het moet vooral een leuke en creatieve ervaring worden! De lessen worden gegeven in het Engels – maar Andrea kan ook een beetje Nederlands.

Andrea-Margelli-fotograafAndrea MargelliMatteo-Montanari-fotograafMatteo Montanari

Ontdek én proef Emilia-Romagna!
De villa ligt vlak bij het pittoreske dorpje Montecorone di Zocca. Maar natuurlijk wordt ook de rest van de regio Emilia-Romagna niet vergeten. Tijdens de fotografiecursus kun je diverse uitstapjes maken. Zo kun je een kijkje nemen bij een producent van ambachtelijke Parmezaanse kaas, je ontdekt hoe aceto balsamico wordt gemaakt en leert zelf verse pasta maken van een ouderwetse sfoglina!

Parmezaanse-kaas-maken-1 Parmezaanse-kaas-maken-2

Praktische informatie
Datum: 5-12 juli 2015
Kosten: de fotografiecursus kost € 650 euro p.p. (inclusief overnachting in de villa met ontbijt en diner), exclusief vervoer (je kunt het beste een vliegticket boeken naar Bologna)
Meer informatie of aanmelden: opzoeknaaritalie@gmail.com

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *