Download gratis de Ciao tutti app!

Weerspiegelde schoonheid in regenplassen in Florence

Zélfs regen zorgt voor mooie foto’s in Florence! Althans, als de bui voorbij is, de zon weer voorzichtig tevoorschijn komt en de gebouwen van de stad schitterend worden weerspiegeld in de pas gevormde plassen.

Florence-reflectie-regen

Maar dan moet je wel even weten hoe je zo’n weerspiegeling het best vastlegt met je camera. In het Lonely Planet-boekje De beste fotografietips krijg je hiervoor een paar goede tips:

‘Reflecties kunnen een foto dynamiek en soms een verrassende uitstraling geven. De meeste mensen zullen onmiddellijk aan het water in rivieren en meren denken, maar een geoefend oog ziet het potentieel van andere natte oppervlakten, zoals wegen en waterplassen na een regenbui, maar ook ramen of de glazen façades van flatgebouwen zijn goede onderwerpen.

weerspiegeling-reflectie-foto-regen-Florence-2

Om de weerspiegeling optimaal vast te leggen, moet je het objectief zo dicht mogelijk bij het reflecterende oppervlak brengen. Voor het beste resultaat zul je waarschijnlijk op je knieën of liggend moeten fotograferen.

Een groot wateroppervlak is geen garantie voor een fraaie weerspiegeling, maar tijdens het ochtendgloren is de kans groter. Speel met het polarisatiefilter en kijk wat het effect is op de weerspiegeling als je eraan draait. Soms krijg je twee verschillend uitziende foto’s door alleen maar het filter te verdraaien.

weerspiegeling-reflectie-foto-regen-Florence-3

Houd in je achterhoofd dat het gereflecteerde deel van de foto vaak donkerder is dan het onderwerp zelf. Lees de waarden af en stel scherp op het onderwerp zelf – en dus niet op de reflectie. Op die manier wordt het onderwerp scherp opgenomen en correct belicht.’

weerspiegeling-reflectie-foto-regen-Florence-4

We zijn benieuwd of jullie met deze tips mooie Italiaanse reflecties vast kunnen leggen – of dit wellicht al gedaan hebben. Uiteraard mag je ze altijd met ons delen, zowel per mail als via Facebook.

Nog meer fototips
Nog 54 fotografietips, zowel voor professionele camera’s als voor mobiele telefoons, vind je in:

beste-fotografie-tips-Lonely-Planet

De beste fotografietips
Richard L’Anson
ISBN 9789021557038
€ 9,99
Lonely Planet

Bestel dit handige en handzame boekje via deze link bij bol.com

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *