Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Waar is David?

Gekke vraag, denk je nu wellicht. David staat toch nog steeds op zijn vaste plek, voor het Palazzo Vecchio op het Piazza della Signoria? Helemaal waar, maar David duikt op veel meer plekken op – zo blijkt althans uit de website van het project Where is the David.

Het doel van de website is om zoveel mogelijk Davids te verzamelen. Zie jij David ergens ter wereld, waar dan ook, op een T-shirt of een billboard, als beeldje in het huis van je tante of als brillenhouder in een etalage? Via de website kun je ‘jouw’ David delen met de rest van de wereld.

Uit de wereldkaart die op de site te zien is blijkt wel dat David een enorme globetrotter is – hij wordt overal gespot en op de gevoelige plaat vastgelegd. Ook jij kunt aan dit project deelnemen als je David ergens tegenkomt. Het enige dat je moet doen is een foto van David maken en deze uploaden via de website. De mooiste, mafste en meest memorabele foto’s worden overigens tentoongesteld in het culturele complex Le Murate in Florence.

Hierbij vast een aantal van de inzendingen tot nu toe, maar jullie vinden vast nog andere charmante Davids!

Wie meer wil weten over de originele David en hoe Michelangelo dit enorme beeldhouwwerk tot stand bracht, kan via deze link nog het verhaal lezen over deze held dat ik eerder schreef.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *