Home » Reizen door Italië » Florence » Van Gogh Alive in Florence
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Van Gogh Alive in Florence

Op 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Het hele jaar door eren verschillende steden in Europa de kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen rond het thema 125 jaar inspiratie. Ook in Italië gaat het Van Gogh jaar niet onopgemerkt voorbij.

Palazzo-Reale-Milaan-Van-Gogh-zelfportretVincent van Gogh, Autoritratto (1887)
© Kröller-Müller Museum Otterlo

Zo is er in het Palazzo Reale in Milaan tot 8 maart een mooie tentoonstelling te zien met 47 werken van Van Gogh, met onder andere bovenstaand zelfportret uit 1887 en een schitterend landschap met korenaren en opkomende maan (uit 1889). De tentoonstelling is samengesteld met werken uit de collectie van het Kröller-Müller Museum in Otterlo, het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht.

In Florence opende vorige week de tentoonstelling Van Gogh Alive, met ruim 3000 afbeeldingen van Van Goghs kunstwerken. Zijn schilderijen worden op hoge resolutie geprojecteerd op groot formaat, waardoor je als het ware zo zijn werk in loopt. Voor je het weet sta je aan zijn bed in zijn kamer in Arles of herschik je zijn zonnebloemen…

MOSTRA DI ARTE CHIESA DI SANTO STEFANO A PONTE Van-Gogh-Alive-Florence (2) Van-Gogh-Alive-Florence (3) Van-Gogh-Alive-Florence (4) Van-Gogh-Alive-Florence (5) Van-Gogh-Alive-Florence (6) Van-Gogh-Alive-Florence (7) Van-Gogh-Alive-Florence (8) Van-Gogh-Alive-Florence (9) Van-Gogh-Alive-Florence (10) Van-Gogh-Alive-Florence (11) Van-Gogh-Alive-Florence (12)foto’s met dank aan Van Gogh Alive en La Repubblica Firenze

De expositie is te zien in de Santo Stefano al Ponte, een voormalige kerk vlak bij de Ponte Vecchio die is omgetoverd tot een grote tentoonstellingsruimte. Hier dompel je je onder in Van Goghs wereld, door een reis langs zijn schilderijen, fragmenten uit zijn brieven en projecties van de kunstenaar zelf, vergezeld door klassieke muziek van onder anderen Händel, Liszt en Schubert.

Ook een kijkje nemen? De expositie is nog te zien tot 12 april 2015.

Van-Gogh-Alive-Florence

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *