Home » Reizen door Italië » Florence » Tutto Dante – Benigni brengt 12 keer Dante
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Tutto Dante – Benigni brengt 12 keer Dante

Na het lezen van Dan Browns Inferno benieuwd naar Dantes originele meesterwerk, waarin hij zijn reis door de hel beschrijft? Deze zomer wordt Dantes Inferno in Florence op een unieke manier voorgedragen. Niemand minder dan Roberto Benigni, beroemd acteur en regisseur van o.a. de film La vita è bella) kruipt in Dantes huid om de gruwelen van de hel te delen met het publiek.

70x100

Op het Piazza Santa Croce, aan de voet van Dantes standbeeld, draagt Benigni van 20 juli tot en met 6 augustus elke avond een canto uit Dantes Inferno voor. Dit jaar komen de twaalf laatste canti van Dantes meesterwerk aan bod, met een bijzondere uitleg, op de voor Benigni kenmerkende manier, met een prachtig gevoel voor humor. Dat wordt weer een waar spektakel!

Benigni begint op 20 juli met het elfde vers (canto XI) uit Inferno (de hel), waarna hij elke volgende uitvoering een stukje verder ‘leest’. Het programma voor dit jaar ziet er als volgt uit:

Tutto-Dante-programma

Tutto-Dante-Benigni

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *