Download gratis de Ciao tutti app

The Medici Dynasty Show – De’ Medici tot leven gewekt

Wie Florence zegt, zegt De’ Medici. Deze bankiersfamilie had Florence en omstreken een eeuw lang onder haar hoede en maakte de stad tot de bakermat van de renaissance.

De familie werd gevreesd, geliefd en gehaat. Hun levens gingen gepaard met een hoop schandalen en moorden maar ook met memorabele ontwikkelingen waar we tot op de dag van vandaag baat bij hebben. Het moderne bankierssysteem, de florijn – die de euro werd – en de schitterende kunstwerken die ze lieten vervaardigen, zijn allemaal aanwezig in ons dagelijks bestaan.

Medici-Dynasty-Show (7)

Het boeiende verhaal van deze vooraanstaande en invloedrijke familie is in één uur samengevat in het Engelstalige ‘infotainment’stuk  The Medici Dynasty Show. En waar zou dit theaterstuk zich anders moeten afspelen dan in de stad waar het allemaal om draait: Florence.

Sophie woonde de show bij en raadt iedereen die Florence enigszins in zijn of haar hart heeft gesloten ten zeerste aan hetzelfde te doen. De twee Britse acteurs vertolken op een zeer natuurlijke en geloofwaardige wijze de rollen van de laatste twee overgebleven erfgenamen van de De’ Medici. Zij vertellen in een goed te volgen dialoog de geschiedenis van hun dynastie. Hun verhaal wordt ondersteund door prachtige projecties op de wanden van de unieke locatie. Je bezoek aan Florence wordt door dit achtergrondverhaal helemaal compleet!

Medici-Dynasty-Show (6) Medici-Dynasty-Show (5) Medici-Dynasty-Show (4) Medici-Dynasty-Show (3)

Tegenover de San Lorenzo, de kerk van de De’ Medici, leidt een deur je naar een soort wachtruimte waar tevens kaarten voor de show worden verkocht. Voor aanvang word je de trap op geleid. Je weet niet wat je ziet: een bibliotheek die in een theater is omgetoverd! Je zit als publiek praktisch op de speelvloer en ziet zo van heel dichtbij de hele Medici-historie voor je neus voorbijkomen. Bellissimo!

Medici-Dynasty-Show (2)

Bekijk hier een korte teaser:

De show wordt – anders dan in 2015 – vanaf half mei 2016 (in het Engels opgevoerd) in de kerk van Sant’Onofrio, die deel uitmaakt van het klooster van Il Foligno. Een bijzonder mooie locatie, een uniek decor voor een unieke show! De voorstelling vindt, met uitzondering van maandag en vrijdag, iedere dag om 19.00 uur plaats.

Tickets kosten € 309, studenten tot 25 jaar betalen € 20 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Kijk voor speciale groepsprijzen en voor meer informatie op de website van The Medici Dynasty Show.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *