Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tamerò – sfeervol restaurant aan het Piazza Santo Spirito in Florence

Het Piazza di Santo Spirito is een van onze favoriete plekken in Florence. De sfeer is hier altijd goed en er is altijd wat te zien en te beleven. ’s Ochtends wordt het plein bevolkt door oude dametjes die op hun kleinkinderen passen. Terwijl de kinderen rond de fontein scharrelen of de duiven opjagen, kletsen de dames bij en bespreken ze alle nieuwe buurtroddels. Dat duurt uren, totdat de voorbereiding van de lunch hen naar huis roept.

Ook staan er elke ochtend marktkraampjes, met groente en fruit, kleding, biologische honing en soms ook biologisch bier. Genoeg om een lekkere lunch bij elkaar te scharrelen, met verse artisjokken of courgettebloemen, de lekkerste rucola en smaakvolle tomaten. En dat alles in de schaduw van de Santo Spirito, volgens Bernini de mooiste kerk ter wereld.

Santo Spirito Florence

Het plein is ook het thuis van een aantal van onze favoriete adressen. Volume, dat voelt als een grote huiskamer, is een heerlijke plek om te schrijven of om ’s middags een aperitivo op het terras te drinken. Osteria Santo Spirito, op de hoek met de Via Sant’Agostino, is altijd goed voor een lunch of diner met echt Toscaanse gerechten.

Toch sloegen we deze favorieten de laatste keer over. We waren namelijk nieuwsgierig geworden door een groot spandoek dat aan de steigers boven een van de restaurantjes hing. Tamerò, lazen we – een samentrekking van Ti amerò, ‘Ik zal altijd van je houden’.

Tamero-Florence

Een mooie naam voor een plek om te eten, zo dachten we, dus we namen de proef op de som. Meteen na binnenkomst lachte de verse pasta ons toe. Een specialiteit van het huis, zo bleek, die niet alleen ter plekke opgegeten kan worden, maar ook mee naar huis genomen kan worden.

De formule is simpel: tijdens de lunch eet je bij Tamerò voor slechts zeven tot tien euro verse pasta, zoals de tortelli neri al sugo di polpo (zwarte spaghetti met inktvissaus) of tagliatelle al verdure, met allerlei verse groente.

’s Avonds is de kaart uitgebreider en zijn er naast verschillende pastagerechten ook salades en op de oosterse keuken geïnspireerde gerechten. Vooral in de smaak vielen echter de zogenaamde legni: houten plankjes (of beter gezegd planken), vol met allerhande lekkernijen.

Na de eerste kennismaking sluiten we Tamerò in ons hart. Vanwege de gepassioneerde eigenaar, de sfeer (het motto is niet voor niets: ‘La gente è il miglior spettacolo del mondo. E non devi pagare nemmeno il biglietto’, ontleend aan Charles Bukowsky), maar toch vooral vanwege de heerlijke legni en de verser dan verse pasta.

Tamero (1)

Liefde op het eerste gezicht dus, en we weten zeker dat ook jullie zullen vallen voor de charme en culinaire kwaliteit van Tamerò. Het is echt een plek om van te houden, net als het plein ervoor. We kijken nu al uit naar het weerzien!

Tamerò
Piazza di Santo Spirito 11r, Florence

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *