Home » Reizen door Italië » Florence » Nog meer moois van Marilyn
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Nog meer moois van Marilyn

Galleria Varart in Florence wijdt deze zomer net als het Museo Ferragamo een expositie aan Marilyn Monroe. In deze galerie zijn geen objecten van de Amerikaanse actrice te zien, maar schittert Monroe zelf als nooit tevoren. Op een aantal werken van Silvano Campeggi, die haar sinds 1956 talloze malen heeft geschilderd, zien we Marilyn als een perfect icoon, als een bijna onecht persoon, als een mythe die nooit ouder wordt en die nog altijd harten sneller weet te doen kloppen.

De expositie, met de heerlijke naam Maestro, do I need to get undressed, is tussen 10.00 en 12.30 uur en tussen 16.00 en 19.30 uur te zien in Galleria Varart,Via dell’Oriuolo 47/49r, Florence. De toegang is gratis.

Ook in Ferragamo’s Gallery Hotel Art is Marilyn Monroe deze zomer in volle glorie te bewonderen. Tot en met 15 september zijn er in dit bijzondere hotel in Florence 22 zwart/witfoto’s van de Amerikaanse diva te zien.

On the heels of Marilyn is elke dag van 8 uur ’s ochtends tot middernacht te zien in Gallery Hotel Art, Vicolo dell’Oro 5, Florence. De toegang is gratis.

Slapen bij Ferragamo?
Ferragamo is overal in Florence aanwezig. Zo heeft hij zijn naam gegeven aan een aantal superdeluxe hotels aan de oevers van de Arno, waar ik ooit een kijkje mocht nemen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *