Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

La Cucina di Pescepane (Florence) – street food uit de zee

Pescepane begon als food truck – een frisblauwe Ape die was omgebouwd tot een mini-restaurant. Deze Ape toert ’s zomers nog steeds door de stad (via deze link kun je zien waar de Ape neerstrijkt), met op het menu street food uit de zee, met onder meer gefrituurde visjes en fish&chips, maar dan op zijn Italiaans.

Sinds kort is er echter ook een écht restaurant, niet ver van de Mercato di Sant’Ambrogio. Hoewel het hier om een vaste plek gaat, is er aan de succesformule van Pescepane niets veranderd. Op het menu – een krijtbord aan de muur en een mooi vormgegeven invulformulier voor aan tafel – dus alleen maar lekkers uit zee, met een aantal vaste gerechten en een paar specialiteiten die per dag veranderen, afhankelijk van de vangst van die ochtend.

Het menu is – anders dan bij de meeste Italiaanse eetgelegenheden – niet onderverdeeld in antipasti, primi en secondi. Net als bij street food kies je gewoon waar je zin in hebt en in welke volgorde je daar van wil genieten. Ook staat er genoeg lekkers op de kaart dat zich uitstekend leent om te delen.

We weten eigenlijk niet wat we moeten kiezen: de gefrituurde baccalà of de pappa al pomodoro di pesce? De tonijntartaar of de parmigana di mare? De garnalenspiesjes, de crema di ceci e polpo (met kikkererwten en inktvis) of de panzanella di mare croccante?

Uiteindelijk besluiten we om en de crostini di Pescepane te bestellen, met onder meer aringa (haring) en baccalà mantecato (een romige kabeljauwmousse), en de acciughe e sarde fritte (gefrituurde ansjovisjes en sardientjes). Erbij een mooi glas witte wijn van de kleine maar fijne wijnkaart en Florence ligt heel even aan zee…

Ook genieten van lekkers uit zee in hartje Florence? Je vindt La Cucina di Pescepane aan de Via Giosuè Carducci 15/r in de wijk Sant’Ambrogio. La Cucina di Pescepane is dagelijks (behalve op maandag) geopend van 13.00 tot 15.00 uur en van 19.30 tot 22.30 uur.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *