Download gratis de Ciao tutti app

Goddelijk genieten bij wijnbar Sei Divino in Florence

Sophie woont sinds 2010 in Florence en voelt zich er echt helemaal thuis. Ze heeft ondertussen bijna alle hippe bars, aperitivo-tenten en leuke restaurantjes meerdere keren bezocht en was op zoek naar iets nieuws; een stijlvolle bar waar je ontspannen kunt genieten van een goed glas wijn en wat lekkere hapjes, waar het vooral niet toeristisch is en je lekker rustig bij kunt kletsen met een vriendin. Ze ontdekte Sei Divino en is er niet meer weg te slaan!

Neri, een van de drie eigenaren, vertelt haar dat Sei Divino (dat ‘je bent goddelijk’ betekent) al sinds 2003 een wijnbar in Florence is en dat ze er in de afgelopen vijftien jaar een echt walhalla voor wijnliefhebbers van hebben weten te maken. Er staan welgeteld 250 wijnen op de wijnkaart, waarvan er zelfs 120 per glas te bestellen zijn. Daar gaat ons wijnliefhebbershart meteen sneller van kloppen!

De witte wijnen en bubbels komen vanuit heel Italië, terwijl de rode wijnen uitsluitend van Toscaanse bodem zijn. De drie mannen zijn trots op hun territorium en zijn echte voorvechters van de goddelijke lekkernijen die Toscane rijk is. Alle aperitivo-hapjes en gerechten komen vers uit de keuken en worden met liefde bereid door Sardijnse chef Dani, die zijn producten met aandacht selecteert uit de heuvels rondom Florence.

De wijnbar bevindt zich in het eeuwenoude Palazzo Vespucci, waar de familie van Amerigo Vespucci in 1384 haar intrek nam. De oostelijke vleugel van het palazzo werd destijds ook al voor lekkernijen gebruikt en diende als opslag voor de voorraden. Wie weet heeft Amerigo zich hier wel te goed gedaan aan wat flessen goede Toscaanse wijn voordat hij Amerika ontdekte!

Sei Divino is het boegbeeld van kwaliteit, service en smaak. Ze schenken een enorme hoeveelheid aandacht aan de meest minieme details en baseren alle keuzes die ze maken op wat zij zelf zouden willen ervaren in hun eigen vrije tijd. Aangezien ze er alle drie een hoge standaard op na houden en gewoon echt lekker willen eten en drinken, bieden ze dit ook vol passie aan hun gasten aan.

Je proeft hun voorliefde voor wijn in elke slok die je uit de kristallen glazen drinkt, je beleeft het in elke hap die je van de unieke, uiterst smaakvolle gerechten neemt en je ziet het in de warme aankleding van deze gezellige, classy tent waar steevast jazz-klanken op de achtergrond te horen zijn.

Een avondje bij Sei Divino is een echt avondje uit dat volledig in het teken staat van hoge kwaliteit, uitstekende service en een heerlijke sfeer waar je echt even bijkomt na een dagje wandelen door Florence. De drie gastheren doen er alles aan om het je naar je zin te maken; ze helpen je een wijn uitzoeken die bij jouw smaak past, ze vertellen je vervolgens graag wat over de achtergrond ervan en nemen je zo mee op een ontdekkingsreis door de Toscaanse heuvels vanuit je (luie) stoel.

Heb je liever een cocktail? Geen probleem; Neri tovert moeiteloos een verrassende combinatie in je glas tevoorschijn die je versteld doet staan. De biertjes van de Florentijnse brouwerij zijn trouwens ook het proeven waard; net als de vele aperitivo-bites die Dani perfect bij de wijnen weet te combineren. Kortom; goddelijk genieten!

Dus als je op zoek bent naar een goede wijnbar in Florence, waar je voor de verandering niet als toerist maar als welkome gast behandeld wordt, schuif dan een avondje aan bij Sei Divino en proef de bijzondere wijnen én de heerlijke sfeer. Reserveren kan via 0039-055215794 of via firenze.seidivino@gmail.com. Je bent zo verzekerd van een souvenir uit Florence dat je zowel in je hart als in je smaakpapillen nog lang bij zal blijven!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

3 reacties

 1. Hendrik Kruijsdijk

  Fantastisch en zeer de moeite waard!

 2. Zo leuk dat ik mijn ervaring heb mogen delen! Kan niet wachten er met je te cin, cinnen, Saskia!

  Grazie mille & a presto,

  Sophie

 3. Hetty Schijvens

  We hebben genoten vanavond .Ontspannen genieten van heerlijke bubbels in bijzonder in alle tonen smaakvolle wijnbar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *