Home » Reizen door Italië » Florence » Florence zoals het was…
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Florence zoals het was…

Wist je dat Florence 150 jaar geleden (in 1865) de hoofdstad van Italië was? Ter gelegenheid van dit jubileum, kun je bij de Ente Cassa di Risparmio di Firenze tot 5 april de mooiste schilderijen bekijken die Fabio Borbottoni (1823-1901) van Florence maakte zoals de stad er in zijn tijd uitzag.

Fabio-Borbottoni-Florence

Er zijn 120 vedute, stadsgezichten te zien, allemaal gemaakt met olieverf. Borbottoni werkte bij de spoorwegen, maar zo gauw hij even wat vrije tijd had, wijdde hij zich aan zijn schilderijen. Dankzij zijn schilderkunst, kunnen wij nu genieten van een blik op Florence zoals het ooit was. Herken je de Torre San Niccolò, de Santa Maria Novella en Piazza della Signoria?

Fabio-Borbottoni-Florence (1) Fabio-Borbottoni-Florence (2) Fabio-Borbottoni-Florence (3) Fabio-Borbottoni-Florence (4) Fabio-Borbottoni-Florence (5) Fabio-Borbottoni-Florence (6) Fabio-Borbottoni-Florence (7) Fabio-Borbottoni-Florence (8) Fabio-Borbottoni-Florence (9) Fabio-Borbottoni-Florence (10) Fabio-Borbottoni-Florence (11) Fabio-Borbottoni-Florence (12) Fabio-Borbottoni-Florence (13) Fabio-Borbottoni-Florence (14) Fabio-Borbottoni-Florence (15) Fabio-Borbottoni-Florence (16) Fabio-Borbottoni-Florence (17) Fabio-Borbottoni-Florence (18) Fabio-Borbottoni-Florence (19) Fabio-Borbottoni-Florence (21)

De tentoonstelling is te zien aan de Via Bufalini 6 (vlak bij de Duomo). Je kunt er terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10.00 en 13.00 uur en tussen 15.00 en 19.00 uur een kijkje nemen. De toegang is gratis.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *