Home » Reizen door Italië » Florence » Florence in het volle licht
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Florence in het volle licht

René Pluijm en ik mochten van de zomer dan schitteren in de Florentijnse spotlights, op dit moment staat Florence zelf in de schijnwerpers. Letterlijk, want tijdens het F-Light Festival worden verschillende plekken in de stad schitterend uitgelicht.

Ter gelegenheid van de dertiende verjaardag van de kwalificatie van de stad als werelderfgoed van de Unesco worden dertien verschillende monumenten in het licht gezet, waardoor ze je nog mooier dan anders tegemoet stralen.

De Loggia dei Lanzi, de torens van het Bargello en de Badia Fiorentina, de Duomo, de gehele Borgo San Jacopo, de Via dei Barbadori en de Via dei Bardi in de wijk Oltrarno, de Mercato di San Lorenzo, de voorgevel van de Santo Spirito, het Palazzo della Mercanzia (waarin het Gucci Museum is gevestigd) op het Piazza della Signoria, de Ponte Santa Trinità, de gevel van het luxe warenhuis Rinascente op Piazza della Repubblica en het plein voor het station – allemaal baden ze in een sprookjesachtig licht.

foto: Sophie Kruijsdijk

Maar dat is nog niet alles, want ter ere van kunstenaar Mario Mariotti leent de façade van de Santo Spirito haar ruimte aan het festival Dimora Luminosa. Tot en met 31 december zijn er op de voorgevel van de kerk zich voor een projectie van foto’s, video’s en animatie.

Elke avond worden deze en andere unieke beelden geprojecteerd ter nagedachtenis aan Mariotti, die vijftien jaar geleden overleed. Hij was de bedenker van het project Piazza della Palla, estate 1980, waarin honderden beelden op de voorgevel van deze kerk werden getoond. Een geweldig eerbetoon, dat het hele piazza aan de voet van de kerk een steeds wisselend aanzien geeft.

Ben je deze maand nog in Florence, reserveer dan zeker een avond voor een wandeling langs de oplichtende kunstwerken. Tot en met eind december zijn alle lichtjes nog te zien. Via deze link download je een plattegrond met route en een overzicht van alle locaties. Buon divertimento!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië