Home » Reizen door Italië » Florence » Eerbetoon aan Marilyn Monroe
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Eerbetoon aan Marilyn Monroe

Tijdens een bezoek aan het Ferragamo Museum in Florence stond ik plots oog in oog met Marilyn Monroe. Het museum heeft een prachtige tentoonstelling voor deze Amerikaanse actrice ingericht, omdat het op 5 augustus 2012 precies vijftig jaar geleden is dat Marilyn Monroe stierf. En omdat Monroe een groot fan van Ferragamo was natuurlijk…

Het eerbetoon van Ferragamo aan Monroe bestaat uit een schitterende tentoonstelling waar Marilyn in allerlei verschillende vormen voorbijkomt. Er zijn natuurlijk de prachtige Ferragamo-schoenen, waarvan Monroe er naar verluidt heel wat in haar bezit had. De vrouw van de ondertussen overleden, Salvatore Ferragamo schijnt ooit over Monroe te hebben gezegd: ‘I never met her, but I know Marilyn used to buy our shoes at our Park Avenue store in New York. She was always wearing our pumps, especially with sequins in red or white.’ Dertig paar zijn er nu te zien tijdens de tentoonstelling.

Daarnaast kun je je verlekkeren aan oude magazinecovers, foto’s en filmpjes. Je stapt echt even in de wereld van Monroe. Zo is haar slaapkamer in Los Angeles, waar ze die vijfde augustus werd gevonden, nagebouwd en wandel je langs een deel van haar garderobe. Hoe cool is het om het jurkje dat Monroe droeg in Some Like it Hot hier te zien hangen?

Ferragamo zou Ferragamo niet zijn als er geen artistiek tintje aan de expositie wordt gegeven. Zo wordt de Amerikaanse actrice een aantal keer vergeleken met Italiaanse kunstwerken – schoonheid in het kwadraat dus. Een klein virtueel kijkje:

beeld: Courtesy of Salvatore Ferragamo Press Office

Als je voor 31 maart 2013 naar Florence gaat, moet je echt even gaan kijken. De tentoonstelling ‘Marilyn’ is gehuisvest in het Palazzo Spini Feroni. Een toegangskaartje kost € 5,00. Het Ferragamo Museum zelf is ook meer dan de moeite waard > lees hier mijn eerdere artikel over Ferragamo’s passie voor schoenen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *