Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De kat met kapsones – maak kennis met een van de markantste bewoners van het Palazzo Frescobaldi in Florence

Maak kennis met een van de markantste bewoners van de wijk Oltrarno (aan de overkant van de Arno) in Florence: de kat met kapsones!

Deze kat is te vinden in en om Palazzo Frescobaldi in de Via Santo Spirito, vernoemd naar de adellijke familie Frescobaldi die tot op de dag van vandaag nog in dit pand woont.

Palazzo-Frescobaldi-Florence (1) Palazzo-Frescobaldi-Florence (2)

Ze zijn bekend door hun kwaliteitswijnen en hebben door hun blauwe bloed contacten met verschillende Koninklijke families. En dit blijft niet slechts bij af en toe een formeel kerstkaartje. Markies en markiezin Vittorio en Bona Frescobaldi waren bijvoorbeeld de enige Italiaanse genodigden op de bruiloft van Kate en William. You get the picture.

Menig voorbijganger wordt overmeesterd door nieuwsgierigheid wanneer hij of zij het gebouw passeert en de lange gang inkijkt die op de tuin achter het palazzo uitkomt. Ivan, de portier, zorgt er streng voor dat het slechts bij nieuwsgierigheid blijft en de tuin exclusief door bevoegden betreden wordt. Gelukkig maar, want zo blijft een wel heel bijzonder tafereel gewoon goed geheim gehouden.

Gino, van origine zwerfkat, verkoos zes jaar geleden dit pand tot zijn nieuwe thuis. Ivan nam de zorg voor het beestje op zich en sindsdien is hij zich spontaan naar de adellijke maatstaven gaan gedragen. Hij loopt als een ware koning door de straat en pakt iedereen in met zijn charme. Van brons- tot houtbewerker, van winkelier tot barista iedereen kent Gino van Palazzo Frescobaldi. Hij neemt zonder schroom alle ruimte in die hij nodig heeft en zet allerlei poses in als hij wordt gefotografeerd.

kat-Frescobaldi-Florence

Als hij na een lange, vermoeiende dag weer thuis komt, wacht hij netjes bij de lift totdat Ivan hem vergezelt naar de woning van de markiezin waar zijn natje en zijn droogje al op hem staan te wachten. Als dat geen kat met kapsones is, weten wij het ook niet meer!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *