Home » Reizen door Italië » Florence » Da Vinci Alive – Leonardo tot leven gewekt
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Da Vinci Alive – Leonardo tot leven gewekt

Na het grote succes van de expositie Van Gogh Alive is er in de Santo Stefano al Ponte in Florence nu een kleurrijke, multimediale lichtshow te zien met Leonardo da Vinci in de hoofdrol.

FIRENZE CHIESA DI SANTO STEFANO A PONTE MOSTRA MULTIMEDIALE DA VINCI ALIVE Da-Vinci-Alive-Florence (2) Da-Vinci-Alive-Florence (7)

Je neemt als het ware een duik in de kunstwerken, schetsen en uitvindingen van Da Vinci, die levensgroot om je heen geprojecteerd worden. Dankzij de special Sensory4-techniek zie je talloze details die het werk van Da Vinci zo bijzonder maken. Zo dicht bij de kunstenaar en zijn creaties kom je anders niet…

In een wervelende symfonie van licht, beelden en geluid reis je naar Da Vinci’s Laatste Avondmaal in de Santa Maria delle Grazie in Milaan, naar zijn Mona Lisa in het Louvre in Parijs, naar zijn meesterwerken in de verderop gelegen Galleria degli Uffizi, naar zijn ideale man, de Man van Vitruvius, in de Gallerie dell’Accademia in Venetië – en dat allemaal op een steenworp afstand van de Ponte Vecchio.

FIRENZE CHIESA DI SANTO STEFANO A PONTE MOSTRA DI DA VINCI ALIVE Da-Vinci-Alive-Florence (6) Da-Vinci-Alive-Florence (8) Da-Vinci-Alive-Florence (9) Da-Vinci-Alive-Florence (11) Da-Vinci-Alive-Florence (12) Da-Vinci-Alive-Florence (20) Da-Vinci-Alive-Florence (21) Da-Vinci-Alive-Florence (22)

In totaal worden er meer dan drieduizend beelden geprojecteerd, vanaf veertig projectoren, allemaal zeer scherp en gedetailleerd. Alle facetten van Da Vinci komen aan bod: Da Vinci als architect, als filosoof, als beeldhouwer, als wetenschapper, als kunstenaar, als uitvinder – je ontdekt tal van zijn gedachten, schetsen en ideeën.

Da Vinci Alive is nog tot en met 1 november te zien in de Santo Stefano al Ponte in Florence (tussen het Piazza della Signoria en de Ponte Vecchio). Van maandag tot en met donderdag kun je er terecht van 9.00 tot 19.30 uur, op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur en op zondag van 9.00 tot 21.00 uur. De kassa sluit een half uur voor sluitingstijd. Kaartjes kosten € 12,- (kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen).

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *