Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Cozy San Frediano – kleurrijk appartement in Florence

In de nog heerlijk authentieke wijk San Frediano volgt het Florentijnse leven nog het ritme van werk en winkels in plaats van dat van toeristen en souvenirverkopers. In onze blog van gisteren namen we je al even mee naar deze wijk, waar nog veel Florentijnen wonen, werken, koffie drinken, lunchen en uitgaan.

In de herfst was deze wijk voor even ook Saskia’s thuis Ze logeerde in het appartement Cozy San Frediano, van collega-blogger Sasha. Op haar blog Stai Al Borgo doet Sasha, oorspronkelijk afkomstig uit Hong Kong, verslag van haar leven in en om Borgo San Frediano, met uitstapjes elders in Florence en Toscane.

Saskia & Sasha (in Bologna)

Stai al borgo, dat is precies wat Saskia wel eens wilde ervaren: logeren in dit levendige stukje Florence en de wijk als tijdelijke bewoner tot in het kleinste detail verkennen, met de borgo – Borgo San Frediano – als thuis.

Familiestuk in San Frediano
Het kleurrijke appartement is al lange tijd eigendom van de familie van Fabrizio, Sasha’s man. Fabrizio en Sasha leerden elkaar in Hong Kong kennen, waar Sasha studeerde en waar Fabrizio vanwege zijn werk tijdelijk verbleef.

Ze raakten goed bevriend en langzaam groeide er meer dan vriendschap. Fabrizio nam Saha mee naar zijn thuis, Florence. Daar groeide de liefde verder, maar Sasha werd ook verliefd op de sfeer in de stad, de prachtige monumenten, de vele kunstwerken en de Florentijnse keuken.

foto: Girl in Florence

Toch gingen ze weer terug naar Hong Kong, maar niet nadat ze besloten om het appartement aan de Borgo San Frediano te laten renoveren, zodat ze ook in Florence een comfortabel thuis zouden hebben.

Terwijl in Florence werd gerestaureerd, verbouwd, geklust en geschilderd, kregen Fabrizio en Sasha in Hong Kong een baby, Andrea. Reden voor Fabrizio om serieuzer na te denken over een terugkeer naar zijn geboortestad, als enige zoon wilde hij toch graag wat dichter bij zijn familie zijn.

Sasha voelde zich al snel thuis in Florence, maar met de kleine man die snel groeide, wilde ze toch liever ook een eigen tuin. Daarom verhuisde het gezin, maar van het appartement aan de Borgo San Frediano konden zowel Fabrizio als Sasha geen afstand nemen. Ze besloten het dan ook te houden en te delen met mensen van over de hele wereld die in Florence willen verblijven, of dat nu voor korte of langere tijd is.

Cozy San Frediano
Opnieuw werd het appartement aan een restyling onderworpen. Sasha stortte zich op de eenvoudige maar stijlvolle inrichting, waardoor het appartement tegelijk ruimtelijk maar ook warm en gezellig oogt.

Zo vind je in de woonkamer annex keuken twee prachtige schilderijen met warme, rode tinten, die Sasha en Fabrizio kochten tijdens een reis door Vietnam. Op de boekenplanken kleine maar fijne schilderijtjes met de monniken uit Myanmar, die Sasha van Fabrizio kreeg als souvenir van een van zijn vele reizen.

Op de slaapkamer hangt een markttafereel uit Bali, een waar kleurenspektakel dat niet zou misstaan in een van de vele musea die Florence rijk is.

Fijn is ook de open kledingkast in de slaapkamer, iets waar Sasha lang naar gezocht heeft. Niet alleen omdat het een ruimtelijk effect geeft, maar ook omdat je zo in één oogopslag ziet wat er in je reisgarderobe zit (en niets vergeet bij het inpakken).

Sasha zorgt voor een warm welkom, met fijne tips om je verblijf in de borgo zo inspirerend mogelijk te maken. Van fijne alimentari (kruideniers) tot restaurants, van nabijgelegen speeltuintjes en groen tot bekende en onbekende bezienswaardigheden, ze is inmiddels helemaal thuis in Florence en kan je alles over deze stad vertellen.

Na een dagje sightseeing is het heerlijk thuiskomen in je cozy appartement, waar je nog een glas wijn drinkt om een dag vol indrukken af te sluiten. Zelf koken kan ook, de keuken is goed uitgerust en er is in de buurt genoeg lekkers te vinden om mee aan de slag te gaan.

met dank aan AirBnB voor een aantal foto’s

Dat is toch wel het grote voordeel van deze buurt: hier wordt nog echt geleefd en je kunt er dan ook volop inkopen doen, bij de slager, de bakker, de groenteboer en andere kleine zelfstandigen die de borgo levendig houden.

Ook logeren in appartement Cozy San Frediano? Via de website van AirBnB vind je meer informatie en alle details over beschikbaarheid en boeking. Doe Sasha in elk geval heel veel groeten als je Florence gaat verkennen vanuit Borgo San Frediano!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *