Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao Madonna! Een diva in Florence

Florence is wel gewend aan hoog bezoek, maar in juni schudde de stad toch even op haar grondvesten. Voor de clip bij haar nieuwe single Turn Up The Radio liet Madonna zich toen een middag rondrijden door Florence. Nadat ze het Italiaanse deel van haar MDNA-tour had afgesloten met een concert in deze stad, reed ze over de Lungarni, de boulevards langs de Arno, onder toeziend oog van veel verraste Florentijnen, die haar in de video enthousiast begroeten.

Ciao Madonna!, zo hoor je af en toe heel gemeend tussen de muziek doorklinken – en dat zijn dan tevens de mooiste geluidsfragmenten. Want eerlijk is eerlijk, ik ben geen Madonna-fan, en ook dit liedje laat me qua muziek en tekst koud, maar de setting van de clip is fantastisch.

Wie goed kijkt, ziet af en toe bekende plekken in de stad opduiken, zoals het prachtige koepeltje van de San Frediano. Ook rijdt Madonna geregeld door het zo kenmerkende Toscaanse landschap met gouden heuvels en cipressen, waarbij we de muziek maar even voor lief nemen. Want bijzonder is het wel, Madonna’s tour door de stad. Kijk maar mee!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ja het liedje zegt me ook bitter weinig…ook de gladgetrokken madonna ziet er nog steeds uit alsof ze 20 wil zijn/ is, wat ik dan weer zielig vind…
    Maar de stad maakt veel goed in de clip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *