Home » Reizen door Italië » Florence » Bellezza divina – goddelijke schoonheid in het Palazzo Strozzi
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Bellezza divina – goddelijke schoonheid in het Palazzo Strozzi

Bellezza-divina-Palazzo-Strozzi-Florence

Vanaf 24 september strijken Van Gogh, Chagall en Fontana neer in het Palazzo Strozzi in Florence. Tijdens de expositie Bellezza divina – tra Van Gogh, Chagall en Fontana ontdek je in meer dan honderd werken van beroemde kunstenaars de ‘goddelijke schoonheid’, kunstwerken die uiting geven aan de relatie tussen kunst en geloof.

Tot en met 24 januari 2016 schitteren in het imposante Florentijnse palazzo internationaal bekende kunstenaars als Vincent van Gogh, Edward Munch, Pablo Picasso, Max Ernst en Henri Matisse. Ook meesters van Italiaanse bodem zijn vertegenwoordigd, met werken van onder meer Renato Guttuso, Domenico Morelli en Lucio Fontana.

Het is een buitengewone gelegenheid om een brede selectie moderne, religieuze meesterwerken te bewonderen, gemaakt tussen circa 1850 en 1950. Van een Laatste Avondmaal tot een kruisiging, van de Annunciatie tot de lijdensweg van Christus – ze schitteren allemaal op de unieke doeken die tijdelijk in Palazzo Strozzi zijn verzameld.

Bellezza-divina-Strozzi-Florence-Pieta-Van-Gogh

De curatoren van de tentoonstelling zijn vooral trots op de Pietà van Van Gogh, uit de Vaticaanse Musea. Het is een van de zeldzame werken van de hand van Van Gogh dat als religieus is aan te merken – meestal haalde Van Gogh inspiratie uit dagelijkse onderwerpen.

Het Musée d’Orsay in Parijs leent een werk van Jean-François Millet uit, terwijl uit de Galleria Nazionale d’Arte Moderna in Rome een kruisiging van Renato Guttuso te zien is, dat niet alleen een religieuze maar ook een politieke connotatie heeft.

Bellezza-divina-Strozzi-Florence-kruisiging-Renato-Guttuso

Helemaal van uit de collectie van het Art Institute in Chicago komt een van de geliefde kunstwerken van paus Franciscus, een bijzondere kruisiging van Marc Chagall, geheel in het wit.

Bellezza-divina-Strozzi-Florence-Chagall

Uit de Galleria d’Arte Moderna Achille Forti in Verona schittert het prachtige La preghiera (‘Het gebed’) van Felice Casorati, een oosters uitziende vrouw in stil gebed, die de kunstenaar uit Piemonte in 1914 vereeuwigde in een tijdloos portret.

Bellezza-divina-Strozzi-Florence-Casorati

Bekijk alvast een klein voorproefje:

Praktische info
De tentoonstelling is te zien in het Palazzo Strozzi (Piazza Strozzi, Florence). Je kunt Bellezza divina elke dag bewonderen, van 10.00 tot 20.00 uur. Op donderdag is de expositie zelfs tot 23.00 uur geopend.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *