Home » Reizen door Italië » Florence » Beau in bella Firenze
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Beau in bella Firenze

We kondigden het vorige week al groots aan op onze Facebookpagina: Sophie was te zien in het SBS6-programma ’t is hier fantasties met niemand minder dan Beau van Erven Dorens. Ze nam hem samen met Anne, Silvia en Mike, een aantal van onze trouwe lezers, mee op stap in haar woonplaats, la bella Firenze.

Tis-hier-fantasties-florence (5) Tis-hier-fantasties-florence (4)

Het resultaat was afgelopen vrijdag 12 december te zien en we waren er allemaal erg blij mee. Niet alleen door Sophies spectaculaire optreden, maar ook doordat Ciao tutti luid en duidelijk werd genoemd. Toch weer mooi meegenomen!

Voor wie het heeft gemist, of voor wie nog een keer wil kijken, je kunt het filmpje via deze link terugkijken.

Tis-hier-fantasties-florence (3)

Zoals je kunt zien scheen de zon nog flink tijdens de opnames in september en liep iedereen er dus lekker zomers bij. Sophie vond het een hele bijzondere ervaring, ook al was ze in het begin wat zenuwachtig. Ze besloot al snel de camera te vergeten en gewoon te doen wat ze altijd doet: enthousiast over Florence vertellen. Beau was een en al oor en stelde haar veel vragen over de renaissancestad. Zijn liefde voor Italië klonk overal doorheen en toen de camera uit stond, besloot Sophie de rollen eens om te draaien en de presentator het hemd van het lijf te vragen.

Tis-hier-fantasties-florence (1)

Wat betekent Italië voor jou?
Beau: ‘Mijn schoonouders wonen in Italië en mijn vrouw heeft er ook jaren gewoond, dus wij zijn er veel te vinden.’ Beau houdt zelfs zo van Italië dat hij er in 2000 is getrouwd. Hij deelde deze foto met ons, gemaakt nadat hij in Sanremo in het huwelijksbootje stapte.

Beau-van-Erven-Dorens-Italië

Wat vind je fijn aan Italië en de Italiaanse cultuur?
‘Er is geen volk dat zoveel gevoel heeft voor eten als het Italiaanse. Verder is het een land vol met prachtige steden als Milaan, Napels en Rome. Al die prachtige beelden, de schilderijen, de monumenten… En dat ijs!’

Wat is je favoriete plek in Italië?
‘Dat zeg ik niet… Een kleine hint: ergens in de bergen rond het Comomeer.’

Heb je een Italiaanse tip die iedereen moet weten?
‘Ga ’s avonds lekker en luidruchtig eten in de Spaanse wijk in Napels.’

Wat vond je van Florence?
‘Druk, maar mooi.’

Sophie heeft hem natuurlijk direct uitgenodigd om nog eens terug te komen als het wat minder druk is en samen met zijn familie in alle rust Florence te ontdekken. Dit leek hem een uitstekend plan, dus wie weet ontmoeten ze elkaar nog eens voor een stadswandeling in Florence.

Tis-hier-fantasties-florence (2)

In het filmpje hoor je Mike vertellen over boekjes waar hij zijn informatie uithaalt voor de vakantie in Toscane. Nu zijn dit niet zomaar boekjes, hoorde Sophie later, maar zweren zij heilig bij De duizend tinten van Toscane – geschreven door Saskia! Mike en Silvia vertelden enthousiast dat hun vakanties in Toscane een stuk leuker en interessanter zijn geworden omdat ze iedere dag wel weer iets nieuws ontdekken door het boek.

Beau was ook wel erg nieuwsgierig naar het boek en we doen hem natuurlijk graag een exemplaar cadeau als dank voor zijn interview met ons. Dat wordt nog veel ontdekken in Toscane, Beau!

Wil jij net als Beau door Florence rondgeleid worden door Sophie? Kijk hier dan voor meer informatie. Liever op eigen houtje alle geheimen van Toscane ontdekken? Klik dan hier om een gesigneerde versie van het boek De duizend tinten van Toscane te bestellen.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *