Home » Reizen door Italië » Florence » And Company: de leukste souvenirs uit Florence
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

And Company: de leukste souvenirs uit Florence

helaas is And Company sinds 1 augustus 2018 gesloten

Het was nog lang geen lunchtijd, maar de eerste regendruppels die op de Florentijnse stoeptegels uiteenspatten, joegen ons al richting restaurant. De dreigende lucht beloofde niet veel goeds en onze nazomerjasjes waren niet bestand tegen een echt hevige bui. Gelukkig was daar, op weg naar Tamerò, een nieuwe winkel, And Company geheten. Eenmaal over de drempel waren we de donkere wolken buiten al snel vergeten. Wat een feest, deze winkel, met alleen maar hebbedingen die we stuk voor stuk in onze koffer wilden stoppen.

And-CompanyAnd-Company-1 And-Company-1b And-Company-3 And-Company-5

De leuke notitieboekjes met spreuken, het originele servies met de stad in de hoofdrol, de heerlijke theedoeken (want vol 100% Toscaanse gerechten), de vrolijk gekleurde schorten die vertellen dat Florence altijd mooi is, de shirts met het fonetische Firentse (Firenze), stoffen tassen met complimenten over de stad, unieke ansichtkaarten… het een is nog leuker dan het ander.

De eigenaren sloegen onze enthousiaste kreten vrolijk gade en gaven graag uitleg over al dat moois. Ze vertelden trots dat alles 100% handgemaakt is, in Florence en door Florentijnen. ‘L’amore per la città, de liefde voor de stad, voel je dan ook tot in elke vezel van onze theedoeken en schorten, en tot in elk klein detail van onze winkel,’ zo vertelde Matteo. Betty knikte bevestigend en streek vol liefde over een van de theedoeken, precies over de blauwe letters van ribollita.

And-Company-5b

De liefde die Matteo en Betty voelen voor de stad en voor mooie hebbedingen slaat meteen over op iedereen die binnenkomt, zo merkten we. Niemand ging met lege handen naar buiten, ook wij niet. Wat we kochten, houden we echter nog even geheim – over een paar weken zullen we dat onthullen en geven we meteen prijs hoe ook jij in bezit kunt komen van dit moois.

Wat we wel alvast met jullie delen, is het adres van deze heerlijke winkel, zodat je er een heerlijke middag kunt doorbrengen, om de leukste cadeaus in te slaan: je vindt And Company aan de Via Maggio 51r in Florence!

Over de Via Maggio
De Via Maggio en de omliggende straatjes zijn een paradijs voor liefhebbers van kunst en antiek. Er zijn veel antiekwinkels en kleine werkplaatsen waar beelden worden gerestaureerd, lijsten worden gemaakt en meubels worden getimmerd. De vrij brede Via Maggio was vroeger de belangrijkste straat aan deze kant van de Arno. De naam van de straat is dan ook niet afgeleid van de Italiaanse naam voor mei, maar is een afkorting van Via Maggiore, hoofdstraat.

P.S. De eigenaren van And Company hebben dicht bij de winkel, aan de Via Sant’Agostino 23R, ook een trattoria, Sant’Agostino 23. Wij hebben het nog niet uitgeprobeerd, maar onderstaande aanprijzing klinkt meer dan goed, dus dat gaan we snel doen!

Sant-Agostino

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *