Home » Reizen door Italië » Puglia » Feest! Carnaval in Puglia
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Feest! Carnaval in Puglia

carnaval

Het is feest vandaag! Saskia viert haar verjaardag, met om te beginnen een bijzondere reis als cadeau. 34 jaar geleden werd ze onthaald met veel alaafs, confetti en hoempamuziek (als eerste baby in het dorp die tijdens het drie dagen durende carnaval werd geboren), dit jaar mag ze carnaval gaan vieren in Puglia!

Om precies te zijn in Manfredonia, een klein dorpje in de Gargano. Hier wordt dit jaar voor de 61ste keer een bijzonder feestelijk carnaval gevierd, met als grande finale de zogenaamde Notte Pugliacolorata, de kleurrijke climax van het feestgebeuren, op 8 maart. Saskia is erbij en zal natuurlijk na afloop uitgebreid verslag doen. De foto’s van vorige jaren zijn in elk geval veelbelovend:

carnaval-Manfredonia carnaval-Manfredonia2 carnaval-Manfredonia3foto’s: Carnevalemanfredonia.com

Het thema van het zuidelijke carnaval is dit jaar Il Turismo Arttivo, actief toerisme. We zijn heel benieuwd hoe de inwoners van Manfredonia dit creatief hebben uitgewerkt en welke praalwagens er allemaal voorbij zullen trekken.

carnaval-Manfredonia-banner

We zijn tegelijkertijd ook nieuwsgierig naar wat er ons verder allemaal te wachten staat tijdens de blogtour. We mogen dat actieve toerisme in Manfredonia en omstreken namelijk ook zelf gaan ervaren. Vissen, paardrijden, in de leer bij ambachtslieden… de eerste tekenen zijn veelbelovend. Ook een reis door de Gargano staat op het programma, in historische auto’s. Het beloven weer onvergetelijke ervaringen te worden, waar we jullie virtueel van mee laten genieten!

Het oudste carnaval ter wereld
Manfredonia is niet het enige stadje in Puglia waar zo uitbundig carnaval wordt gevierd. De hak van de laars kent nog veel meer carnavalstradities. Hoewel het Venetiaanse Carnaval wereldwijde bekendheid geniet, viert men in Puglia het oudste carnaval ter wereld. De wortels van het carnaval liggen in Putignano, om precies te zijn. Vanaf 1394 zouden hier al carnavalsoptochten door de straten trekken.

carnaval-Putignano

De vrolijke carnavalsstoet van Putignano is nog altijd een van de langste optochten ter wereld, met veel gemaskerde en verklede mannen en vrouwen en bijzondere praalwagens. Het carnavalsfeest duurt hier ook lekker lang; men begint al op 26 december en doet het ’s zomers nog eens dunnetjes over. Alaaf!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Auguri Saskia! Fijne dag en veel fijne reizen komend jaar! Ciao, ciao!

  2. Van harte! Maak er weer een prachtjaar van! Dan genieten wij allemaal mee:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *