Home » Reizen door Italië » Een cruise langs de Italiaanse kust
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een cruise langs de Italiaanse kust

Italië staat bekend om de prachtige steden, de authentieke dorpjes, de uitmuntende keuken en de glinsterende meren. Maar wist je dat Italië ook meer dan 7600 kilometer kustlijn heeft? Van ruige kliffen tot uitgestrekte zandstranden, van kleurrijke havenstadjes tot eilanden met een heel eigen sfeer, de Italiaanse kustlijn kent verrassend veel variatie.

De meeste kustplaatsjes en stranden kun je wel met de auto bereiken, maar de Italiaanse kust laat zich van haar mooiste kant zien vanaf het water, bijvoorbeeld tijdens een reis met een luxe cruiseschip.

Tijdens een Middellandse Zeecruise van Kras kun je iedere dag weer een ander pareltje aan de Italiaanse kust bezoeken. Wat denk je bijvoorbeeld van Genua, Rome en Palermo, met alle prachtige gebouwen, sfeervolle pleinen en gezellige markten?

Of van Napels, met de beroemde pizza napoletana en de Vesuvius? Ook Sardinië is meer dan een bezoek waard, al is het alleen maar vanwege de idyllische baaien. Je waant je bijna in de tropen…

’s Ochtends is het heerlijk wakker worden met een goede cappuccino, onderweg geniet je van de mooiste vergezichten en ’s avonds worden er Italiaanse lekkernijen geserveerd, met als grande finale elke avond weer een prachtige zonsondergang op zee.

Ontdek de mooiste steden…
Met de wind in je haren en een blauwe zee op de achtergrond de heerlijke keuken en idyllische baaien van Italië ontdekken klinkt niet alleen geweldig, dat is het ook. Maar het is ook een fijne ervaring om elke dag even voet aan wal te zetten, om de bellezza van steden als Rome en Palermo te ontdekken.

Als je tijdens je Middellandse Zeecruise wakker wordt, zal het vasteland van Italië in zicht zijn. Je legt bijvoorbeeld aan in de havenstad Civitavecchia, de toegangspoort tot Rome. Na eindeloze vergezichten wachten je daar eeuwenoude monumenten en fotogenieke straatjes. Bezoek bijvoorbeeld de oude joodse wijk, de kleurrijke markt van Testaccio, het indrukwekkende Pantheon en de sfeervolle straatjes net achter Piazza Navona.

Natuurlijk moet je ook een muntje in de Trevifontein gooien, zodat je later nog eens kunt terugkomen om op je gemak door de stad te dwalen en nog meer moois te ontdekken.

De volgende ochtend ontwaak je met de Vesuvius aan bakboord. Vanuit het zwembad op het bovendek van het schip kun je de vulkaan in de verte bewonderen.

Aan de voet van de Vesuvius schittert Napels, een bruisende stad die je net als wij meteen in je hart zult sluiten. Vanwege de beroemde pizza napoletana, vanwege de energieke Napolitanen, de heerlijk geurende was die vrolijk boven je hoofd wappert, vanwege de straffe espresso’s, de voetballende jongetjes op straat en de vele altaartjes die overal te zien zijn. Napels is heel anders dan Rome, maar je zult geen genoeg kunnen krijgen van de energie die hier in de straten bruist.

Vergeet ook Pompeï niet, de Romeinse stad die tweeduizend jaar geleden werd bedolven onder lava en as. De restanten van de prachtige tempels, villa’s, winkels en huizen laten je even terug in de tijd stappen en met een beetje verbeelding komt het oude Rome hier tot leven.

…en de sprookjesachtige stranden van Sardinië
Natuurlijk mogen ook de uitgestrekte stranden en sprookjesachtige baaien die Italië rijk is niet ontbreken tijdens een Middellandse Zeecruise. Met name op het eiland Sardinië moet je je af en toe in de armen knijpen; de stranden hier lijken zo uit de tropen te komen…

Imposante rotsformaties, grotten en azuurblauw water vormen het decor. Vanuit Genua vaar je naar de noordelijk gelegen stad Porto Torres, vanwaar je naar Spiaggia Balai kunt wandelen. De ideale plek om je voeten in het witte zand steken en lekker te luieren. Ook fijn: ruil het cruiseschip in voor een zeilboot en maak een tocht langs de mooiste baaitjes van het eiland. Onderweg is er natuurlijk alle tijd voor een duik in het azuurblauwe water. Kijk niet gek op als je een schildpad tegenkomt!

Meer moois in de Middellandse Zee
Het aanbod Middellandse Zeecruises van Kras is groot. Zo kun je ook naar Palermo (Sicilië), Bari en Brindisi (Puglia) en andere sfeervolle havensteden in onder andere Frankrijk, Spanje, Griekenland, Malta en Kroatië. Al zijn wij voorlopig nog niet uitgekeken op die 7600 Italiaanse kustlijn…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *