Home » Reizen door Italië » Dove andiamo?
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Dove andiamo?

Waar zullen we eens heen gaan? Dankzij jullie ingezonden foto’s en binnenstromende ansichtkaarten reizen we elke dag virtueel door heel Italië. Tijd om jullie te laten meegenieten van een paar prachtige plekken in de laars!

Silke van der Werf neemt ons mee naar Assisi:

Silke van der Werf

Dankzij Linda Hulscher, die ons een foto stuurde van de Etna, weten we dat deze vulkaan ter plekke ook wel Mongibello wordt genoemd, naar monte, Italiaans voor berg, en gebel, het Arabische woord voor berg.

Linda Hulscher

Kitty Mertz zorgt met haar foto van de huizen op Burano voor een kleurrijke tegenhanger van de Etna:

Kitty Mertz (3)

Sylvia Helsdingen bezocht Venetië, waar ze stuitte op dit geweldige tafereel van een gondelier die even een momentje voor zichzelf pakt:

Sylvia-Helsdingen

Karin Valentijn laat ons meegenieten van de Eeuwige Stad. Karin: ‘Het ultieme straatbeeld van Rome is voor mij deze fontein met engel. De engel weerspiegelt voor mij al het moois dat op elk punt in Rome te zien is. Ik heb overal mijn ogen uitgekeken en fonteinen en kraantjes zijn overal in Rome te vinden. Grote attracties als het Forum Romanum hadden geen mogelijkheid om vers water te kopen, maar wel een aantal kraantjes met drinkwater. De foto is vlak bij de Santa Maria Maggiorebasiliek gemaakt.’

Rome Karin-Valentijn

De vraag boven deze blog is ook zeer toepasselijk bij de foto van de Via Appia, die Diana Vleeshouwers ons stuurde. Langs deze weg vroeg Petrus: Domine, quo vadis? – Heer, waar gaat u naartoe?

Diana Vleeshouwers (3)

De mooiste foto bij de vraag ‘Dove andiamo?’ is misschien wel die van Nellie Kanters. Want waar zouden deze oudjes naar op weg zijn? Naar de juwelier, om te vieren dat ze al zo lang bij elkaar zijn? Of naar het dagelijkse glas rode wijn, dat hen aan die hoge leeftijd heeft geholpen? Chi sa…

P1080733-Gioielleria Gallotti

Ook een foto die het ultieme Italiëgevoel weergeeft?
Stuur hem naar blog[apenstaartje]ciaotutti[punt]nl – dan zie je hem wie weet (met naamsvermelding) terug op Ciao tutti!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *