Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Dicht bij het paradijs in Italië

Reizen door Italië is de manier om het dichtste bij het paradijs te zijn. Al eeuwen zijn schrijvers, kunstenaars, architecten en handelslui, geïnspireerd door de schoonheid van Venetië, Florence, Napels en Rome, hierheen gegaan. Ontelbare boeken, schilderijen, gedichten en beeldhouwwerken zijn het bewijs van haar onsterfelijke aantrekkingskracht en in de laatste zestig jaar is Italië een van de top reis- en vakantiebestemmingen van de wereld geworden.

Great Escapes Italy
Met deze twee prachtige koffietafelboeken kom je al helemaal in vakantiestemming en waan je je even in het paradijs dat Italië heet…

In Great Escapes Italy worden een paar van de mooiste landschappen tot leven gebracht, zoals het Comomeer (waar George Clooney een huis heeft), Venetië, Florence en Toscane, de Amalfikust, en niet minder betoverend, de Eolische eilanden, voor de kust van Sicilië.

In deze mythische omgeving vind je zeer sfeervolle, legendarische hotels waar romans zijn gesitueerd, films worden gemaakt, huwelijken worden gevierd en beroemde liefdesverhalen worden geconsumeerd: Villa d´Este aan het Comomeer, het Hotel Des Bains aan het Lidomeer, Hotel Splendido in Portofino, Il San Pietro aan de kust van Amalfi en Hotel Caruso in Ravello – om er maar een paar te noemen.

In dit boek wordt onthuld waar men nog meer geheime en verborgen juwelen kan vinden – van Locanda Cipriani, een romantisch hide away op het eiland Torcello tot het sfeervolle Castello di Vicarello in Toscane en het kleine maar prachtige Locanda del Barbablu op Stromboli, met zes bijzondere kamers.

Een klein voorproefje om vast bij weg te dromen:

125 weekends in Europa
Nog zo’n heerlijk bladerboek is The New York Times: 36 Hours. 125 Weekends in Europe. Italië is hier onder andere in vertegenwoordigd met Bologna, Rome, Florence en Palermo. Voor je het weet zijn de weekenden in 2013 volgeboekt met stedentrips naar Italiaanse bestemmingen. Gauw bladeren dus!

Beide boeken zijn verkrijgbaar via uitgever Taschen:

Great Escapes Italy
Angelika Taschen & Christiane Reiter
ISBN 9783836515818
€ 29,99

The New York Times: 36 Hours. 125 Weekends in Europe
Barbara Ireland
ISBN 9783836526401
€ 29,99

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *